Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON APELA OCA

Hrvatska policija opovrgava priču Sirijca koji tvrdi da je razdvojen od petogodišnje kćeri

Sirijac koji traži svoju kćer (Foto: screenshot Twitter)
Sirijac koji traži svoju kćer (Foto: screenshot Twitter) Foto: screenshot Twitter
"Netočni su navodi o postupanju u navedenoj trgovini budući da policijski službenici nikada na navedenoj lokaciji nisu postupali, a što potvrđuje i osoblje trgovine. U navedenoj trgovini prema izjavama zaposlenika nisu viđene osobe koje se spominju u javno iznijetim objavama", odgovorili su iz PU ličko-senjske.

Potresni apel Sirijca koji traži svoju petogodišnju kći izazvao je veliku pažnju javnosti. Budući da Sirijac tvrdi kako ga je hrvatska policija razdvojila od kćeri te mu razbila mobitel, upit smo o cijelom slučaju poslali i MUP-u.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki

Odgovor koji smo primili, a koji je pristigao iz Policijske uprave lično-senjske, objavljujemo u cijelosti.

"Nakon javne objave podataka i medijskih upita policijski su službenici pristupili provjeri iznijetih navoda, te u dosadašnjem postupanju utvrdili kako su iznijete koordinate o mjestu na kojem se navodno događaj dogodio lažne, odnosno ne potvrđuju navod o tome da je do postupanja došlo u selu Smoljanac.

Naime, navedene koordinate označavaju područje grada Gospića udaljenog oko 70 km od sela. Nadalje, netočni su navodi o postupanju u navedenoj trgovini budući da policijski službenici nikada na navedenoj lokaciji nisu postupali, a što potvrđuje i osoblje trgovine. U navedenoj trgovini prema izjavama zaposlenika nisu viđene osobe koje se spominju u javno iznijetim objavama.

Sirijac koji traži svoju kćer (Foto: screenshot Twitter) Sirijac koji je tvrdio da ga je policija razdvojila od kćeri (Foto: Twitter) Foto: Platforma X

U ovom je trenutku u tijeku i daljnja provjera drugih navoda.

Također izvješćujemo da nemamo službenu prijavu nestanka djeteta niti točne identifikacijske podatke, a što u ovom trenutku otežava kvalitetno traganje. Međutim, svejedno smo internim obavijestima sustava MUP-a navedene informacije o navodnom nestanku djeteta s podacima koji su nam trenutno dostupni, proslijedili svim relevantnim ustrojstvenim jedinicama kako bi bili na oprezu.

Navedena osoba, otac, nije se službeno obratio hrvatskoj policiji, a o navedenom slučaju nije nas službeno izvijestila niti bosansko-hercegovačka policija.

Svaka osoba koja raspolaže sa službenim podacima o djetetu slobodna je pristupiti u najbližu policijsku postaju i prijaviti nestanak djeteta, a otac je slobodan pristupiti na njemu najbliži granični prijelaz i to učiniti. Službenom prijavom traganje za nestalom osobom postaje kvalitetnije budući sadrži točne identifikacijske podatke, a koje mogu biti ključne za pronalazak nestale osobe. S poštovanjem, Policijska uprava ličko-senjska."

Podsjetimo, Sirijac je na društvenim mrežama objavio apel i zatražio pomoć u potrazi za svojom kćeri, od koje je razdvojen još 12. rujna. Tvrdi da ga je hrvatska policija odvela i razbila mu mobitel te je potom deportiran u BiH. Prevoditelj je medijima rekao kako je slučaj prijavljen u MUP Velika Kladuša, koji je, kako kaže, informaciju proslijedio hrvatskoj graničnoj policiji, a oni policijskoj postaji Cetingrad.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene