Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slijede visoke kazne

Policija prekinula ilegalne noćne auto utrke u Zagrebu, otkrili detalj koji ih je iznenadio: "Zvali su vučnu službu..."

Aktualno Galerija +0 Goran Medić iz Policijske uprave zagrebačke Galerija 1/1 >>
Policija je prekinula ilegalne noćne auto utrke u Zagrebu. Ovom akcijom policije, djelatnika Carine i Stanice za tehnički pregled čak je 20 vozila upućeno na izvanredni tehnički pregled gdje im je utvrđena tehnička neispravnost.

Vozila su isključena iz prometa, a protiv vozača su poduzete odgovarajuće mjere. Očekuju ih i novčane kazne od 2000 do 5000 kuna. Jedno vozilo je privremeno oduzeto.

Reporter Domagoj Mikić je za Dnevnik Nove TV o navedenom događaju razgovarao je s Goranom Medićem pomoćnikom načelnika zagrebačke policije.

"Zaprimili smo veliki broj prijava građana koji su nam skretali pozornost da se na tom području učestalo okupljaju ti, da ne kažem pripadnici vozača koji su skloni preradama vozila pa samim time onda i pokazuju to među sobom, razmjenjuju iskustva, stvaraju buku, pale gume. Nerijetko ta vozila imaju i bučne ispušne sustave", objasnio je.

Neka vozila su tehnički pregledana i 20 ih je upućeno na izvanredni tehnički pregled. "Prvenstveno su to preinake tehničkih dijelova vozila, ispušnih sustava, kočenih sustava, električnih instalacija koje predstavljaju razloge za isključenje vozila iz prometa", dodao je.

To je opasno jer su vozila preinačena, promijenjena su njihova tvornička svojstva te nisu ispitana mogu li se uopće koristiti u prometu te se ne zna ugrožavaju li time ostale oko sebe. "Jedno vozilo je oduzeto zbog povrede odredbi Carinskog zakona", rekao je Medić.

"Kazne su u desecima tisuća kuna plus poseban porez koji će morati platiti, kao da uvozi vozilo", naveo je i otkrio zanimljivosti nakon akcije.

U razgovoru sa vozačima vučne službe saznali su da je ostatak vozača svoja vozila parkirao na obližnjim parkiralištima te su zvali vučnu službu da ih preveze na različite adrese da ih policija ne bi zatekla u prometu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pronađene nadogradnje Brzi i žestoki: Velika akcija policije zbog uličnih utrka, čak 20 jurilica isključeno iz prometa, jedna i oduzeta

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poginuo 23-godišnjak Detalji tragedije u Lici: Sletio s ceste, udario u drvo pa završio na krovu. Naišao i drugi auto

Pretpostavljaju da komuniciraju putem društvenih mreža, a o širenju istrage Medić je rekao: "Mi ćemo uvijek djelovati represivno i proaktivno da očuvamo mir građana i da isključimo sve one koji ne bi smjeli sudjelovati u prometu".

Postoji mogućnost da se sada ta skupina preseli na istočni dio grada, ali policija se spremila i na taj scenarij.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene