Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronađene nadogradnje

Brzi i žestoki: Velika akcija policije zbog uličnih utrka, čak 20 jurilica isključeno iz prometa, jedna i oduzeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija je tijekom vikenda 20 automobila poslala na izvanredni tehnički pregled. Svi su isključeni iz prometa zbog nadogradnje kako bi mogli sudjelovati u utrkama.

Protekli vikend u večernjim i noćnim satima na području Novog Zagreba policajci su u suradnji s carinicima i djelatnicima Stanice za tehnički pregled u Zagrebu proveli preventivno-represivnu akciju.

Povod policijske akcije bila je informacija o održavanju ilegalnih autoutrka (street race), kao i okupljanja i druženja više ljudi na određenim lokacijama u Zagrebu bez pridržavanja epidemioloških mjera i odobrenja stožera.

Pročitajte i ovo Bankomat pošteni nalaznik Traži se vlasnik: Građanin pronašao novac kod bankomata

"Utvrđen je veći broj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prvenstveno u segmentu tehničke neispravnosti vozila", doznaje se iz policije. Čak 20 automobila upućeno je na izvanredni tehnički pregled. Sva vozila bila su nadograđivana i preinačena.

Policija je automobile isključila iz prometa, a protiv vozača se podnose prijave. Propisana je novčana kazna u iznosu od 2000 do 5000 kuna. Jedan automobil oduzet je u suradnji s carinicima.


"Povodom svega navedenog, i ovom prilikom želimo upozoriti sve ljubitelje 'brzina' i 'utrka' da ceste nisu površine namijenjene za takvu vrstu dokazivanja svojih vozačkih sposobnosti i vještina, kao i tehničkih mogućnosti te karakteristika njihovih vozila, već za to postoje posebno namijenjene površine uz posebne sigurnosne mjere te uz kontrolirane uvjete na kojima se takve utrke mogu održavati, a da se ne dovodi u rizik njihova sigurnost niti sigurnost drugih sudionika u prometu", upozoravaju iz policije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna pokušaj krijumčarenja Carina na granici zaplijenila više od 10 tona duhanske melase: Otkrivena uz pomoć RTG uređaja i psa

Najavljuju daljnji rad na sprječavanju uličnih utrka i nedozvoljenih okupljanja, a za njihove organizatore – sankcije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene