Zagrebačka policija je tijekom vikenda 20 automobila poslala na izvanredni tehnički pregled. Svi su isključeni iz prometa zbog nadogradnje kako bi mogli sudjelovati u utrkama.

Galerija 20 vozila upućeno na izvanredni tehnički pregled - 1 20 vozila upućeno na izvanredni tehnički pregled - 2 20 vozila upućeno na izvanredni tehnički pregled - 3 +2 20 vozila upućeno na izvanredni tehnički pregled - 4

Protekli vikend u večernjim i noćnim satima na području Novog Zagreba policajci su u suradnji s carinicima i djelatnicima Stanice za tehnički pregled u Zagrebu proveli preventivno-represivnu akciju.

Povod policijske akcije bila je informacija o održavanju ilegalnih autoutrka (street race), kao i okupljanja i druženja više ljudi na određenim lokacijama u Zagrebu bez pridržavanja epidemioloških mjera i odobrenja stožera.

Bankomat Traži se vlasnik: Građanin pronašao novac kod bankomata

"Utvrđen je veći broj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prvenstveno u segmentu tehničke neispravnosti vozila", doznaje se iz policije. Čak 20 automobila upućeno je na izvanredni tehnički pregled. Sva vozila bila su nadograđivana i preinačena.

20 vozila upućeno na izvanredni tehnički pregled - 1 20 vozila upućeno na izvanredni tehnički pregled - 5 (Foto: PU zagrebačka)

Policija je automobile isključila iz prometa, a protiv vozača se podnose prijave. Propisana je novčana kazna u iznosu od 2000 do 5000 kuna. Jedan automobil oduzet je u suradnji s carinicima.


"Povodom svega navedenog, i ovom prilikom želimo upozoriti sve ljubitelje 'brzina' i 'utrka' da ceste nisu površine namijenjene za takvu vrstu dokazivanja svojih vozačkih sposobnosti i vještina, kao i tehničkih mogućnosti te karakteristika njihovih vozila, već za to postoje posebno namijenjene površine uz posebne sigurnosne mjere te uz kontrolirane uvjete na kojima se takve utrke mogu održavati, a da se ne dovodi u rizik njihova sigurnost niti sigurnost drugih sudionika u prometu", upozoravaju iz policije.

Granični prijelaz, ilustracija Carina na granici zaplijenila više od 10 tona duhanske melase: Otkrivena uz pomoć RTG uređaja i psa

Najavljuju daljnji rad na sprječavanju uličnih utrka i nedozvoljenih okupljanja, a za njihove organizatore – sankcije.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju