Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novac osiguran

Od četvrtka isplata štedišama Credo banke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rok od tri mjeseca da pripremi i započne isplatu osiguranih depozita DAB je skratio na samo tjedan dana i s isplatom štediša Credo banke počinje u četvrtak.

Napominjući da je novac za isplatu osiguran i nijedan osigurani depozit neće ostati neisplaćen, direktor DAB-a Vinko Radić apelira na štediše da ne pohrle odmah prvi dan i prvi sat u poslovnice HPB-a i Croatia banke u kojima će se provoditi isplata s obzirom na to da se 1. prosinca isplaćuje i mirovina. Također, umirovljenike upućuje na poštanske šaltere, da rasterete poslovnice banaka.

Pročitajte i ovo Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje Božićni poklon Važna obavijest HZMO-a: Počinje isplata za više od 60 tisuća umirovljenika radi ublažavanja troškova života Slika nije dostupna Nisu svi ostali 'kratkih rukava' Nakon propasti Credo banke: Fond i dvije banke izvukli 9 milijuna kuna

'Važno je i razrješavanje problematike klijenata brokerskih kuća koji su imali račun u Credo banci; profesori Pravnog fakulteta Hrvoje Markovinović i Petar Miladin smatraju da je DAB obvezan za isplatu i tih depozita, s tim da će se u banci provjeriti zakonski status svakog ugovora', kaže Radić o 9,1 milijun kuna na računu Abacus brokera.

>> Nakon propasti Credo banke: Fond i dvije banke izvukli 9 milijuna kuna

Otkriva da račun sa 921.000 kuna ima i druga brokerska kuća, ali im se još nije javila. Ukupno je u banci 608 milijuna kuna depozita fizičkih osoba, od čega je 420 milijuna kuna na 10.048 osoba osigurano, 188 milijuna kuna nije osigurano i neće biti isplaćeno štedišama. Na računima 1480 trgovačkih društava još je 220 milijuna kuna izgubljenog novca, a najveći dio, 161,7 milijuna kuna, odnosi se na mala i srednja poduzeća.

Dodajmo da je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu zatražilo provođenje izvida vezano za kaznenu prijavu u povodu deblokade računa Credo banke. Također, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu dobilo je od Hrvatske narodne banke zapisnik o izravnom nadzoru u Credo banci te je zatražilo prikupljanje informacija o poslovanju te novčarske kuće. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene