Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nesreća u Nacionalnom parku

Detalji tragedije na Brijunima: Umrlo dijete (2), svjedoci potreseni - "Trudna majka krenula je za njim, otac se bacao i vrištao..."

Brijuni
Brijuni Foto: Tomislav Kristo/Cropix
Nakon nesreće na Brijunima preminulo je dvogodišnje dijete. Neki svjedoci kažu da se istrgnulo i podletjelo pod vozilo kojim je upravljao čuvar parka, no policija još istražuje okolnosti nesreće. Teško je ozlijeđena i djetetova majka. Da stvar bude gora, čuvar parka prije dvije godine u nesreći je izgubio kćer.

Dvogodišnje dijete preminulo je jutros u bolnici od teških ozljeda koje je zadobilo u nedjelju na Brijunima kada je na njega naletjelo vozilo kojim je upravljao čuvar parka.

Neki svjedoci kažu da je dijete istrčalo pred automobil, a majka je krenula za njim kako bi ga uhvatila te je i ona ozlijeđena. No, kako je točno došlo do nesreće policija tek treba utvrditi. 

Za sada su iz PU istarske izvijestili da je 51-godišnjak iz Fažane u nedjelju kasno popodne upravljao automobilom pulskih registracijskih oznaka kolnikom Velikog Brijuna prema crkvi Sv. Germana i u jednom trenutku, iz zasad neutvrđenog razloga, udario u 36-godišnju poljsku državljanku i njezino dijete dok su prelazili cestu. 

Teško ozlijeđenoj ženi i djetetu pružena je pomoć u pulskoj bolnici, od koje je policija jutros dobila obavijest da je dijete preminulo.

Pročitajte i ovo Tragedija u Puli, ilustracija - 2 drugo dijete lakše ozlijeđeno Umrla beba: Trudnicu stradalu u sudaru u Puli porodili prije vremena, dijete preminulo

U Nacionalnom parku Brijuni, u kojem su šokirani ovim događajem, potvrdili su da je automobilom upravljao njihov čuvar, odnosno nadzornik. Radi se o vozilu Dacia Duster, a ne o električnom automobilu kako je prvotno izvještavano.  

"Naši čuvari imaju automobile i uobičajeno je da ih koriste za nadzor i obilazak otoka kako bi se brinuli za sigurnost. Do nesreće je došlo kod caffe bara Školjka, gdje inače nije moguće voziti brzo. Svi u NP-u Brijuni potreseni smo ovim događajem", kazala je za DNEVNIK.hr glasnogovornica Nacionalnog parka Brijuni Reanna Brajković Relić

Prema neslužbenim informacijama, majka djeteta koje je preminulo u nesreći slomila je ključnu kost, ali je izvan opasnosti, kao i njezino nerođeno dijete jer je, naime, u drugom stanju.  

Da sve bude tragičnije, čuvar parka koji je sudjelovao u nesreći prije dvije godine u prometnoj je nesreći izgubio kćer. 

Svjedoci koji su se u to vrijeme zatekli na Brijunima kažu kako su čuli viku i odmah došli na mjesto nesreće. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabrinjavajuća najava Upozorenje meteorologa: "Stiže nova superćelijska oluja s velikom tučom, a moguća su i tornada"

"Dijete smo našli na podu iza auta i vozač je vikao da mu je dijete podletjelo i da misli da ga je pregazio! Po ozljedama na djetetu izgledalo je kao da je rotirano po asfaltu. Bilo je mrtvo i onda je prijatelj počeo raditi masažu srca i umjetno disanje te ga nakon minutu-dvije oživio, odnosno uspostavio puls i disanje, nakon čega je uz preporuku Hitne na liniji dijete žurno transportirano na kopno", ispričala nam je svjedokinja koja je željela ostati neimenovana.

No ona ipak nije bila tamo u trenutku nesreće pa ne zna je li dijete istrčalo. 

Majka je, kaže, isto pala s djetetom ili za njim i imala je teške ozljede ramena i ruke. 

"Bila je u stanju šoka, kao i otac koji se doslovno bacao po podu i vrištao. Vozač je bio u stanju šoka, jako je bio potresen, pomogao je oko transporta, a kasnije se vratio s policijom", opisala je strašne trenutke svjedokinja.

Preminulo dijete i njegova obitelj poljski su državljani. 

NP Brijuni iskazuje iskreno žaljenje

Stigla je i službena reakcija iz NP Brijuni iz kojeg iskazuju žaljenje zbog tragičnog događaja. Prenosimo je u cijelosti: 

"Javna ustanova NP Brijuni, u ime svih djelatnika i v.d. ravnatelja Eduarda Kolića iskazuje iskreno žaljenje i suosjećanje povodom jučerašnjeg tragičnog događaja na otoku Veliki Brijun. Duboko potreseni, upućujemo izraze najdubljeg saučešća, punog podrške i iskrenog suosjećanja prema obitelji stradalog dječaka i ozlijeđene majke. 

Također zahvaljujemo medijima na razumijevanju oko nemilog događaja, s ciljem da obitelji pružimo punu podršku i mir u ovim teškim trenucima. Ispred JU NP Brijuni ističemo kako smo dostupni za sve dodatne informacije, dok za obitelj stradalog dječaka stojimo na potpunom raspolaganju."
 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene