Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uoči blagdana

Najstarije hrvatsko marijansko svetište posjetit će i premijer: "Prva misa je u šest sati ujutro, to odgovara onima koji rano krenu"

Aktualno Galerija Vjernici na Trsatu - 2 Vjernici na Trsatu - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Fra Krunoslav Kocijan Fra Krunoslav Kocijan Foto: Dnevnik Nove TV Vjernici na Trsatu - 1 Vjernici na Trsatu - 1 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Fra Krunoslav Kocijan i Marko Balen Galerija 1/4 >>
Iz najstarijeg hrvatskog marijanskog svetišta - onog na Trsatu u Rijeci uživo se javio reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen.

"Večeras je u tijeku posljednja misa uoči blagdana Velike Gospe. Tri dana trajale su takve večernje mise", rekao je u javljanju uživo iz najstarijeg hrvatskog marijanskog svetišta reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen.

Reporter je razgovarao s gvardijanom trsatskog svetišta fra Krunoslavom Kocijanom.

"Naše svetište je posebno po tome što čuva tradiciju u boravku nazaretskoga doma. Smatra se da je 1291. godine stigla kućica u kojoj su živjeli Isus, Marija i Josip - boravila ovdje tri godine i sedam mjeseci, a onda je iznenadno, čudesno kako je i došla prenesena u Loretto u Italiju preko Jadrana", objasnio je.

Pročitajte i ovo Ivan Kunac, otac uhićenog navijača - 2 Ekskluzivno za Dnevnik Nove TV Otac uhićenog navijača priznao da je znao kamo mu sin ide: "Dečku od dvadeset godina teško možete zabraniti"

Od političara, najavljeno je da će doći predsjednik Vlade Andrej Plenković u čijoj će pratnji vjerojatno biti i ministri, doći će zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić i zamjenici gradonačelnika grada Rijeke Sandra Krpan i Goran Palčevski.

Prva misa na blagdan Velike Gospe je u šest sati ujutro. "To odgovara onima koji rano krenu, još za mraka pa pješke dođu do svetišta. To im je kao zavjet".

Pročitajte i ovo Visoke cijene goriva - 2 nove cijene goriva Rastu troškovi za vozače, građani ogorčeni: "Kad spuste - spuste dva centa, kad dignu - dignu 10, 20"

Onda je misa u sedam, osam, devet i u deset kada je središnja jutarnja sveta misa koju predslavi provincijal fra Milan Krišto

Prijepodne je misa još u 11:30, a večernja svečana hodočasnička sveta misa je u 18:30 koju predslavi mons. Mate Uzinić", ispričao je fra Kocijan.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene