Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nove cijene goriva

Rastu troškovi za vozače, građani ogorčeni: "Kad spuste - spuste dva centa, kad dignu - dignu 10, 20"

Aktualno Galerija Visoke cijene goriva - 1 Visoke cijene goriva - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Visoke cijene goriva - 2 Visoke cijene goriva - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Visoke cijene goriva - 3 Visoke cijene goriva - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Vozila Galerija 1/4 >>
U Hrvatskoj novo poskupljenje goriva. Dizel poskupljuje za 10 centi po litri, dok će benzin biti skuplji za tri centa, baš kao što je Dnevnik Nove TV prvi objavio. Vlada je tu odluku donijela danas na telefonskoj sjednici.

Vožnja postaje sve skuplja. Cijene dizela i benzina rastu. Ovisno o vrsti goriva od tri do deset centi po litri. Nova cijena dizela je euro i 51 cent, a benzina euro i 54.

"Moramo se voziti, kad spuste - spuste dva centa, kad dignu - dignu 10, 20. To je oduvijek tako. Kupovat ćemo, moramo ako se hoćemo voziti", ispričao je Siniša iz Zagreba.

Pročitajte i ovo Ivan Kunac, otac uhićenog navijača - 2 Ekskluzivno za Dnevnik Nove TV Otac uhićenog navijača priznao da je znao kamo mu sin ide: "Dečku od dvadeset godina teško možete zabraniti"

Više cijene poduzetnicima zadaju nove muke.

"Nikako nam ne ide na ruku, bit će, nažalost, sve gore. Gorivo nam je najbitnija stavka u poslovanju", rekao je poduzetnik Vedran Zengić.

O podizanju cijena za krajnje korisnike još ne razmišlja. "Ako se ovako nastavi, morat ćemo, zasad još guramo", nastavio je.

Životare i u autoškolama. Cijena škole je ista, a troškovi odlaze u nebo.

"Svako poskupljenje goriva održava se kako i znamo -  većinom sve više cijene skaču, mi svoje troškove snosimo na vlastiti trošak, prijevoznici ili autoškole", objasnio je instruktor vožnje Ivan Košar.

Pročitajte i ovo Ilustracija u turističkoj sezoni Vožnja za pamćenje! Taksi od Splita do Zračne luke Australke platile sulud iznos, ali to nije sve što ne štima s računom

Maloprodajne cijene naftnih derivata u Hrvatskoj reguliraju se svakih 14 dana. Zbog intervencije Vlade u Hrvatskoj se još uvijek vozimo znatno jeftinije negoli je to u zemljama okruženja, rekao je reporter Dnevnika Nove TV Vanja Margetić.

U Sloveniji ćemo litru dizela platiti 1,57 eura, benzina 1,51 euro. U Austriji dizel stoji 1,66 eura po litri, benzin 1,65 eura. Za litru dizela u Italiji potrebno je 1,79 eura, a benzina 1,92 eura. Kod susjeda Mađara dizel stoji 1,61 eura, a tolika je cijena i benzina.

Nove cijene, priznaju vozači, mijenjaju i navike vožnje.

"Vozi se normalno, malo se na gas pripazi, ali ne može se tu baš puno uštedjeti, kako pričaju. Ima svega i svačega, pričaju da se može uštedjeti, ali baš i ne. A vozit ćemo se i dalje", ispričao je Mijo.

Ta će vožnja u iduća dva tjedna biti skuplja.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene