Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Hvala svima...'

Na zgradi središnjice Mosta osvanula poruka o Karamarku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U rukom napisanoj poruci spominje se šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

Na zgradi središnjice Mosta, u zagrebačkoj Smičiklasovoj ulici, u petak ujutro osvanula je zanimljiva poruka. I to u vrijeme kad su članovi Mosta dolazili na sastanak Nacionalnog vijeća.

Pročitajte i ovo Branko Tunić Kazna od osam godina HDZ-ovac koji je zalijepio člansku iskaznicu na čelo osuđen za ratni zločin Božo Petrov Briselske fotelje Petrov nakon odlaska Raspudića: "Iskreno mi je žao. Htio sam da svi budemo na listi"

Ivan Lovrinović iz MOST-a: 'Ma nismo mi tražili fotelje. Svašta se piše...'

U rukom napisanoj poruci stoji sljedeće:

'Hvala svima u bivšoj državi koji su našem vrijednom i upornom Tomislavu Karamarku omogućili da studira i završi fakultet u manje od 11 godina (1978. - 1989.), a Mostu unaprijed zahvaljujemo što će našem Karamarku omogućiti da bude hrvatski premijer. HDZ- Zna se. Izvor: Wikipedia', sadržaj je poruke.

Održana sjednica Nacionalnog vijeća Most-a

Nakon završetka sastanka na novinarska pitanja odgovarao je čelnik Mosta Božo Petrov.

'Mi zahtijevamo nestranačkog mandatara i tripartitnu vlast i u slučaju da jedna od strana, barem jedna od strana prihvati u tom slučaju to je suradnja po tipu reformske vlade i nestranačkog mandatara, to nije koalicija', rekao je nakon sastanka u Mostu Božo Petrov.

'Oni su razgovarali s nama detaljnije u vezi prijedloga. Ja u ovom trenutku ne mogu reći da je jedna ili druga strana to prihvatila. Mi očekujemo zbog toga pisani odgovor. Dakle, bilo kakva priopćenja preko medija, bilo kakve izjave novinarima to ne. Mi očekujemo njihovo službeno pripćenje do kraja dana u ponedjeljak', odgovorio je Petrov na pitanje ima li pomaka u pregovorimo s dvjema velikim koalicija.

Komentirao je činjenicu da su neki SDP-ovi partneri poput HNS-a već jasno rekli da to neće.

'Odlično, onda ćemo imati opoziciju', poručio je.

'Ukoliko Domoljubna koalicija prihvati, a druga koalicija Hrvatska raste odbije onda ćemo nastaviti suradnju i graditi priču s tom drugom stranom', rekao je Petrov i još jednom ponovio da su jasno rekli da žele nestranačkog mandatara.

'Mi ne možemo biti krivi zato što jedna od strana odbija, niti možemo tužiti neku drugu stranu zašto ne može prepoznati da je konsenzus oko formiranja vlasti ono što je u ovom trenutku najprotrebnije za RH. Uostalom ako se maknete od komentiranja bilo kakvih sadašnjih medija hrvatskih i ako pogledate koje su izjave dali strani čelnici i strani komentatori onda ćete vidjeti da i oni svi prepoznaju ovu situaciju vrlo problematičnom, vrlo kriznom u Hrvatskoj i da je takva vlast koju mi predlažemo ono što u ovom trenutku zaista Hrvatskoj treba', poručio je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene