Obavijesti Video Pretražite Navigacija
karta za EU?

Pupovac: "Politika Domovinskog pokreta je ozbiljna prijetnja... Ja se ne bih igrao s time"

Milorad Pupovac
Milorad Pupovac Foto: Tomislav Kristo/Cropix
"Ako netko misli da s Domovinskim pokretnom može proći vrata europskih institucija, to je poraz Europske unije, ali i poraz Hrvatske”, istaknuo je Milorad Pupovac.

Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a, jedan je od kandidata na izborima za Europski parlament na Fair play listi 9, a u razgovoru za N1 rekao je kako je najvažnije da imaju jednog eurozastupnika kao grupacije liberalno, socijaldemokratskih i manjinskih stranka.

Pupovac je istaknuo da će onaj koji dobije najveći broj glasova biti dužan zastupati vrijednosti zajedničke liste.

“Smisao naše političke utakmice za Europski parlament je da sačuvamo politički centar i lijevo od političkog centa”, rekao je dodajući da one koji predstavljaju prijetnju za demokraciju u Europskoj uniji neće podržati. 

Komentirao je novu hrvatsku Vladu i odgovorio na pitanje može li Domovinski pokret biti karta HDZ-a na europskim izborima. 

“To nije dobra iskaznica za formiranje većine u Europskom parlamentu. To podsjeća na razdoblja prije Drugog svjetskog rata u kojima se išlo po sistemu kompromisa s onim što je volja naroda pa je onda završio s projektom koji je raspalio mržnju, nasilje, donio rat i užasne ratne zločine. Ja se ne bih igrao s time, a ni s time da Domovinski pokret može biti karta s kojom se može otići u Europsku uniju jer da je tako bilo u vrijeme pregovora s Europskom unijom, mi Europske unije ne bismo vidjeli, stajali bismo pred vratima. Ako netko misli da s njima može proći na vrata europskih institucija, to je poraz Europske unije, ali i poraz Hrvatske”, istaknuo je Pupovac.

Pročitajte i ovo Stjepo Bartulica PITANJE IMOVIINE Od čega žive? Bartulice mjesečno zarade 3600 eura, a na kredit im ode 3562 eura

“Politika koja se zagovara iz redova Domovinskog pokreta je antimanjinska, antidemokratska i u konkretnom smislu antisrpska. Ona predstavlja ozbiljnu prijetnju ustavnim i demokratskim vrijednostima”, zaključio je predsjednik SDSS-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene