Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Stručnjaci iz Špičkovine'

Milanović u Špičkovini: Neki me nisu dobro shvatili, ja volim ovaj kraj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer i predsjednik SDP-a, Zoran Milanović, posjetio je danas Špičkovinu, mjesto u Hrvatskom zagorju koje je nedavno spomenuo zajedno s mjestom Vukovina, na način koji su mu neki to zamjerili.

Podsjetimo, tijekom izvanredne konferencije za novinare koju je održao 18. ožujka, a na kojoj je uglavnom kritizirao medije i novinare, premijer je spomenuo i 'stručnjake za finski rat iz Špičkovine i Vukovine'.

Time je aludirao na profesora povijesti Brunu Bergera, inače zaposlenog u Osnovnoj školi Vukovina, koji je dan ranije demantirao Milanovićevu tvrdnju da Finska nije imala građanski rat. 'Umjesto da se bavite skandaloznim ispadom koji ste omogućili, pozivaju se eksperti u studio, bavimo se finskim ratom, a stručnjaci za finski rat iz Špičkovine ili Vukovine nam objašnjavaju koliko je bilo mrtvih, stručnjaci za komunikaciju se bave usporedbama njega i Churchilla', izjavio je premijer u tada u obraćanju novinarima.

>> 'Rješite nezaposlenost, a nemojte sprdati moje selo i moje mještane'

Danas je tijekom boravka u Špičkovini rekao da je nakon te izjave dobio mnogo e-mail i reakcija poruka i da su ga poslali 'k vragu', ali je pritom naglasio da nije bio shvaćen na pravi način. Rekao je da on voli taj kraj i da je bilo i onih koji su ga dobro shvatili. "Vi znate dobro koliko mi Zagorje volimo, ali kada ja to kažem, ispast će da neke druge ne volimo", dodao je Milanović.

'Pred članstvom u EU smo, ali ništa se neće promijeniti preko noći'

Podsjetio je da je Hrvatska pred punopravnim članstvom u EU, ali i poručio da se time ništa neće promijeniti preko noći, nego da Hrvatsku čeka "prava borba da se dokažemo u tom najzahtjevnijem društvu koje postoji, koje nam je nekada bilo uzor i kojem smo često zavidjeli, misleći da ga ne možemo dosegnuti i da je bolje od nas". Naglasio je nužnost kvalitetnih projekata "ne zato da bismo se 'ogrebali' za neki euro, već zato da bismo stvorili taj euro, da bismo ga zaslužili i da bi nam bilo bolje".

Podsjetio je da je slovenski parlament danas ratificirao pristupni sporazum Hrvatske EU te poručio kako su Hrvatska i Slovenija "dvije nacije, ali u mnogočemu jedan svijet". "Uvjeren sam da će suradnja Hrvatske i Slovenije u EU doživjeti svoj povijesni maksimum", kazao je premijer te dodao da "iako smo mali i zajedno nas ima šest i pol milijuna, zajedno možemo bolje artikulirati i osmisliti svoje interese".

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene