Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovorio Milanoviću

'Stručnjak iz Špičkovine' za Dnevnik.hr: Šokirala me premijerova reakcija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U razgovoru za Dnevnik.hr, profesor povijesti Bruno Berger, zaposlen u Osnovnoj školi Vukovina, prokomentirao je cinični osvrt premijera Zorana Milanovića u kojem ga je nazvao 'stručnjakom iz Špičkovine'.

Tijekom današnje izvanredne konferencije za novinare, na kojoj je predsjednik Vlade Zoran Milanović uglavnom kritizirao medije i novinare, spomenuo je i 'stručnjake za finski rat iz Špičkovine i Vukovine'. Time je aludirao na profesora povijesti Brunu Bergera, inače zaposlenog u Osnovnoj školi Vukovina, koji je sinoć u izjavi za javnu televiziju demantirao raniju Milanovićevu tvrdnju da Finska nije imala građanski rat.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović komentar Lane Ružičić Zoran Milanović tipka... Zoran Milanović Objava na Facebooku Milanović poručio: "Hrvatska ne može podnijeti još četiri godine Plenkovićeve vlasti"

'Umjesto da se bavite skandaloznim ispadom koji ste omogućili, pozivaju se eksperti u studio, bavimo se finskim ratom, a stručnjaci za finski rat iz Špičkovine ili Vukovine nam objašnjavaju koliko je bilo mrtvih, stručnjaci za komunikaciju se bave usporedbama njega i Churchilla', izjavio je danas gnjevni premijer.

>> VIDEO Ljutiti Milanović: Stranke desnice šire čistu destiliranu mržnju!

Profesor Berger u izjavi za Dnevnik.hr kaže da ni u snu nije očekivao kako će obična izjava o povijesnim činjenicama toliko uzrujati premijera. 'Kad sam se jutros probudio, bio sam iznenađen i šokiran reakcijom premijera Milanovića. Ne mogu vjerovati da je običan odgovor na pitanje iz povijesti izazvao toliku pozornost', rekao name je Berger.

Napominje da se on osobno nikada ne bi usudio iznositi sudove o političkim pitanjima, a činjenicu da je premijer spomenuo Špičkovinu i Vukovinu u tonu kojim ih omalovažava kratko je komentirao s: 'Pametnome dosta!'.

Gradonačelnik Velike Gorice: Sramota da premijer ne priznaje ništa osim Zagreba

Inače, s reakcijom na Milanovićevo spominjanje Špičkovine i Vukovine javio se i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, koji je premijera pozvao da iz svojih 'metaforičnih izjava izostavi vrijeđanje i omalovažavanje gradova i mjesta koji nisu Zagreb'.

'Nedopustivo je njegovo ponašanje kojim se služi kako bi opravdao svoju nesposobnost upravljanja državom. Kad već govori o povijesti, zanima me zna li da je upravo u župi Vukovina, koju spominje pogrdnim i uzvišenim tonom, rođeno puno značajnih osoba, poput Jurja Habdelića koji je bio promicatelj hrvatskog jezika', upitao je Barišić.

Kaže kako je 'sramota, da ne kažem neku težu riječ, da hrvatski premijer ne priznaje ništa osim Zagreba i da bez ikakve grižnje savjesti vrijeđa naše ljude, profesore i cijeli grad. Neka dođe u Vukovinu pa neka odmjeri znanje iz povijesti s nama, da vidimo što je to njega elitna škola sa srebrnom žlicom u ustima naučila više nego što su naše škole naučile ljude iz Velike Gorice', zaključio je gradonačelnik Velike Gorice.

Bauk na Facebooku: U Špičkovini je pobijedio SDP

Ministar uprave i član Predsjedništva SDP-a Arsen Bauk na svom je profilu na Facebooku napisao status kako je 'na izborima za Hrvatski sabor 2011. lista SDP/HNS/HSU/IDS na biračkom mjestu u Špičkovini dobila 52 %. Druga je po broju glasova bila lista HDZ-a sa 11 %'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene