Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAJAVILA SASTANAK S ALADROVIĆEM

Milanović Litre opleo po Jeleni Veljači: "Ono što vi zagovarate jest društvo i sud u kojem ćete vi odlučivati tko je kriv"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre traži očitovanje državnih službi nakon smrti dvoipolgodišnje djevojčice, a drži da neki tu tragediju koriste za promicanje ideoloških stavova te je prozvao Jelenu Veljaču za zazivanje kaznene odgovornost bez dokaza.

"Očekujem da se sve nadležne državne službe oko djevojčice očituju kako je do ovoga došlo i tko je sve odgovoran za ovaj gnjusni čin. Kao saborski zastupnik učinit ću sve što je u mojoj moći da se kazne svi odgovorni", napisao je u nedjelju navečer Milanović Litre u objavi na Facebooku.

Dodao je kako je ovogodišnji Uskrs obilježila tragedija koja prkosi svakoj logici i razumu - smrt djevojčice kojoj je, kao je naveo, "nasilno i neljudski ugašen život od strane monstruma koji imaju obraza nazivati se roditeljima".

Pročitajte i ovo Ivan Čorkalo NESLUŽBENO DOZNAJEMO Oba roditelja preminule djevojčice potpisala su suglasnost za doniranje organa. Iako su zlostavljali dijete, roditeljska skrb nije im oduzeta

Pročitajte i ovo Ivana Šmit, predsjednica HUBOL-a SVE VIŠE MLAĐIH PACIJENATA Predsjednica HUBOL-a o COVID dodatku: "To su vam smijurije. Smiješne su cifre koje ljudi dobivaju na iznose plaća"

"Kao društvo i država moramo osuditi i kazniti ovakve roditelje, ali i sve one čiji su propusti doveli do ovog tragičnog događaja. Želim da Hrvatska kažnjava odgovorne", rekao je i poručio da jedino osobnom odgovornošću možemo stati na kraj ovakvim i sličnim tragičnim događajima.

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre smatra kako su "neki ovu tragičnu priliku iskoristili kako bi promovirali svoje ideološke stavove", a za to je, između ostalih, prozvao glumicu i jednu od osnivačica inicijative "Spasi me" Jelenu Veljaču.

Ustvrdio je da Veljača "zaziva kaznenu odgovornost i kažnjavanje svih uključenih bez ikakvih dokaza".

"Naravno da pravda mora biti zadovoljena i kazna izrečena za sve odgovorne što je djetetu nasilno oduzet život. To se i očekuje od države koja bi trebala biti uređena", istaknuo je Milanović Litre. Ali, kako je naveo poručujući Veljači, "ono što VI zagovarate jest društvo i sud u kojem ćete VI odlučivati tko je kriv, što je nedopustivo", ocijenio je. "Ako ste Vi spasitelji našega društva ili naznaka onoga što će biti, loše nam se piše", poručio je Milanović Litre.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iskazali tugu i ljutnju Poznati Hrvati reagirali na vijest o smrti dvoipolgodišnje djevojčice koja je sve jako potresla: "Zna se točno tko je zakazao!"

Pročitajte i ovo Igračke na ogradi Klaićeve bolnice u Zagrebu OPROŠTAJ OD DJEVOJČICE Na ogradi ispred Klaićeve osvanula potresna poruka: "Mi smo svi tvoji roditelji, voli te tvoja majka - cijela Hrvatska"

Naime, Veljača je u nedjelju najavila kako će Inicijativa u utorak na sastanku s ministrom Josipom Aladrovićem tražiti da se zabrani da djeca žive s osuđenim nasilnicima. Tražit će, kako je navela, i "otkaz i oduzimanje licenci i/ili dozvole za rad cijelom 'stručnom' timu iz Nove Gradiške". Poručila je kako "osobno misli da se mora vidjeti ima li šanse da tim kazneno odgovara. Nisam pravnica, ali sam majka i čovjek i mislim da je njihov propust za zatvor", izjavila je Veljača.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene