Kod bolnice u Klaićevoj građani spontano ostavljaju plišane igračke i potresne poruke upućene preminuloj djevojčici, žrtvi zlostavljanja.

Galerija Igračke na ogradi Klaićeve bolnice u Zagrebu Ivan Čorkalo Poruka na ogradi Klaićeve bolnice +5 Građani ostavljaju plišane igračke ispred bolnice za preminulu djevojčicu 01

Teško ozlijeđena dvoipolgodišnja djevojčica iz Nove Gradiške izgubila je bitku za život. Djevojčica je danas podvrgnuta dodatnim dijagnostičkim testovima o stanju moždanih funkcija. Pretrage su, nažalost, potvrdile sumnje liječnika da su ozljede koje su joj nanijeli preteške da preživi. Nastupila je moždana smrt.

Ispred Klaićeve bolnice brojni građani su na ogradu stavljali plišane igračke, krunice, neki su i molili za oporavak. Na ogradi se ističe i jedna poruka.

''Malena, ti si naša princeza, naša djevojčica i mi te volimo. Mi smo svi tvoji roditelji i u našim si srcima ovoga Uskrsa, u našim si molitvama. Ozdravi, voli te tvoja majka - cijela Hrvatska'', piše u poruci.

Poruka na ogradi Klaićeve bolnice Građani ostavljaju plišane igračke ispred bolnice za preminulu djevojčicu 04 (Foto: Emica Elvedji/Pixsell)

Koronavirus u Srbiji Srbija ublažava mjere nakon blagog pada broja novozaraženih, kafići i restorani moći će otvoriti dio terasa

Bivši udomitelj djevojčice Bivši udomitelji djevojčice shrvani: "Pozdravili smo se s našim anđelom, danas smo je dotaknuli posljednji put. Da smo znali... Ne bi je dali pa makar u zatvoru završili"

Ravnatelj Klaićeve bolnice, Goran Roić, jučer je rekao da se kao roditelj i čovjek srcem nada najboljem ishodu, ali da kao profesionalac ne može biti euforičan. Nažalost, dogodilo se ono najgore - djevojčica je izgubila životnu bitku.

Poruka na ogradi Klaićeve bolnice Ivan Čorkalo Foto: DNEVNIK.hr

Ona je u Klaićevu bolnicu dovezena u komatoznom stanju, priključena na respirator, imala je teške ozljede glave, koje joj je prema zasad dostupnim informacijama, zadala majka. To su bile najteže i najsvježije ozljede. Kod djevojčice je, nažalost, utvrđeno da je mozak mrtav i da više nema funkcije. Utvrđene su i druge brojne ozljede po čitavom tijelu koje su upućivale na dugotrajno zlostavljanje.

Njezina smrt, nekome bi mogla značiti život. Bolnica, Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo socijalne skrbi tj. nadležni centar razmatraju opciju doniranja organa. I tu sada dolazimo do apsurdne situacije.

Klaićeva bolnica Djevojčica koja je danima bila u mislima cijele Hrvatske izgubila je bitku za život: ''S velikom tugom moramo vas izvijestiti da je došlo do kritičnog pogoršanja...''

Zagreb - Promjena vremena Iz DHMZ-a poslali upozorenje: Stiže nova velika promjena vremena sa snijegom, tučom i jakim vjetrom

Naime, roditeljima osumnjičenima za ubojstvo još nije oduzeta roditeljska skrb. Više o tome čitajte >OVDJE.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju