Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NESLUŽBENO DOZNAJEMO

Oba roditelja preminule djevojčice potpisala su suglasnost za doniranje organa. Iako su zlostavljali dijete, roditeljska skrb nije im oduzeta

Ivan Čorkalo
Ivan Čorkalo Foto: DNEVNIK.hr
Unatoč strašnom zločinu, roditeljima zlostavljane djevojčice koja je danas preminula još nije oduzeto skrbništvo. Ipak, kako neslužbeno doznajemo, potpisali su suglasnost za doniranje organa djevojčice.

Djevojčica je u Klaićevu bolnicu dovezena u komatoznom stanju, priključena na respirator, imala je teške ozljede glave, koje joj je prema zasad dostupnim informacijama, zadala majka. To su bile najteže i najsvježije ozljede.

Pročitajte i ovo Djevojčica uz majku pije sok Podignuta optužnica Majka trovala kćer (4) lijekovima za smirenje: "Imala je trzajeve cijelog tijela, probleme s hodanjem" Vojnici koji se bore protiv Boko Harama Otmica iz škole Djevojčica koju je prije 10 godina oteo Boko Haram spašena je, ali nije bila sama...

Danas je kod djevojčice, nažalost, utvrđeno da je mozak mrtav i da više nema funkcije. Utvrđene su i druge brojne ozljede po čitavom tijelu koje su upućivale na dugotrajno zlostavljanje.

Njezina smrt nekome bi mogla značiti život. Bolnica, Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo socijalne skrbi tj. nadležni centar razmatraju opciju doniranja organa. I tu sada dolazimo do apsurdne situacije.

Naime, roditeljima osumnjičenima za ubojstvo još nije oduzeta roditeljska skrb. Kasnije večeras neslužbeno smo saznali da su oba roditelja ipak potpisala suglasnost za doniranje organa. Uz to je stigla i suglasnost Ministarstva zdravstva pa slijede pripreme za proceduru eksplantacije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene