Ivan Čorkalo
Ivan Čorkalo Foto: DNEVNIK.hr

Unatoč strašnom zločinu, roditeljima zlostavljane djevojčice koja je danas preminula još nije oduzeto skrbništvo. Ipak, kako neslužbeno doznajemo, potpisali su suglasnost za doniranje organa djevojčice.


Djevojčica je u Klaićevu bolnicu dovezena u komatoznom stanju, priključena na respirator, imala je teške ozljede glave, koje joj je prema zasad dostupnim informacijama, zadala majka. To su bile najteže i najsvježije ozljede.

Vezani članci Papa Franjo Papa uputio snažnu poruku: Katolici se trebaju posvetiti žrtvi zlostavljanja, a ne ugledu Crkve Zlostavljanje djece, ilustracija Uhićen 69-godišnjak iz BiH: Mjesecima spolno zlostavljao dijete u Istri

Danas je kod djevojčice, nažalost, utvrđeno da je mozak mrtav i da više nema funkcije. Utvrđene su i druge brojne ozljede po čitavom tijelu koje su upućivale na dugotrajno zlostavljanje.

Njezina smrt nekome bi mogla značiti život. Bolnica, Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo socijalne skrbi tj. nadležni centar razmatraju opciju doniranja organa. I tu sada dolazimo do apsurdne situacije.

Naime, roditeljima osumnjičenima za ubojstvo još nije oduzeta roditeljska skrb. Kasnije večeras neslužbeno smo saznali da su oba roditelja ipak potpisala suglasnost za doniranje organa. Uz to je stigla i suglasnost Ministarstva zdravstva pa slijede pripreme za proceduru eksplantacije.