Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''ŽELIM ŽIVOT''

''Mi imamo najveću hrvatsku obitelj'', poručila je Marija Rukavina i zahvalila jednoj posebnoj djevojci

Aktualno Galerija Marija Rukavina u studiju Dnevnika Nove TV - 2 Marija Rukavina u studiju Dnevnika Nove TV - 2 Foto: DNEVNIK.hr Marija Rukavina u studiju Dnevnika Nove TV - 4 Marija Rukavina u studiju Dnevnika Nove TV - 4 Foto: DNEVNIK.hr Marija Rukavina u studiju Dnevnika Nove TV - 3 Marija Rukavina u studiju Dnevnika Nove TV - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Marija Rukavina u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Galerija 1/4 >>
Dio adventskog ugođaja je i tradicionalni humanitarni koncert Nove TV i Zaklade Ana Rukavina Želim život. Poseban je to koncert, ispunjen valom emocija i dobre energije, a počinje u subotu 17. prosinca na programu Nove TV odmah nakon Dnevnika.

U ovom dijelu godine Aninoj majci uvijek se miješaju emocije - i tuga i sreća. ''Da, veseli je ovo, ali i tužni dio godine, teško je, miješaju se radost i tuga, no moramo nastojati da prevlada onaj veseli dio'', poručila je Marija Rukavina, gostujući u Dnevniku Nove TV i najavila prekrasan koncert za subotu: ''Radovat ćemo se. Slavit ćemo život''.

Istaknula je zadovoljstvo velikim srcem ljudi koji se uključuju i pomažu rad Zaklade Ana Rukavina: ''Mi imamo najveću hrvatsku obitelj – više od 63.000 darivatelja koji su naša obitelj i svi oni koji su dali svoje matične stanice i oni koji su ih primili, oni koji nam pišu...''.

Anina majka, ravnateljica Zaklade, i ove je godine posebno zahvalila Iman Hodžić, djevojci koja već godinama u Zagreb šalje čestitku s donacijom Zakladi Ana Rukavina.

Naime, kada je tada 29-godišnja Ana Rukavina Erceg izgubila bitku za život, Iman nije imala ni punih sedam godina. Gledajući koncert "Želim život", htjela je dati svoj doprinos i rekla je svojoj majci da nazove humanitarni broj za Zakladu Ana Rukavina. Što se i kako dalje događalo, možete se prisjetiti OVDJE.

Zaklada je puno toga učinila ove godine, a i planova za iduću ima mnogo. Puno se radi na stručnom usavršavanju mladih liječnika, ali i educira, pogotovo mlade, oko darivanja matičnih stanica. ''Biti darivatelj je nešto najsretnije što se čovjeku može dogoditi'', istaknula je Marija Rukavina.

Cijeli razgovor možete pogledati u videu, a tijekom cijelog prosinca pozivom na broj 060 9000 možete donirati pet kuna, odnosno 0,66 eura (+ PDV) i tako podržati dragocjenu akciju ''Želim život''.

Glavni cilj akcije je prikupljanje sredstava za proširenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, stručno usavršavanje mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija, kao i financiranje projekata kojima je svrha istraživanje novih mogućnosti liječenja malignih bolesti.

Pročitajte i ovo Zaklada Ana Rukavina - 1 KONCERT 17. PROSINCA "Želim život" zaklade Ana Rukavina: "Da nije bilo nje, ja ne bih danas bio ovdje"

Pročitajte i ovo Ilustracija TRANSFUZIJA LJUBAVI Jedna doza može spasiti čak tri života, a jedini izvor toga lijeka je čovjek: ''Darivatelji krvi vraćaju vjeru u ljude''

Zaklada Ana Rukavina i medijski partner Nova TV pripremaju blagdanski program u vidu koncerta koji će se emitirati u subotu 17. prosinca 2022. na programu Nove TV i online platformama Nove TV odmah nakon Dnevnika.

Ovogodišnji koncert svima poznatog naziva "Želim život" održat će se s početkom u 20:15 uz impresivne izvedbe najvećih hrvatskih glazbenih zvijezda koji će svojim pjesmama proširiti predbožićnu čaroliju te u doba darivanja i veselja ugrijati srca gledatelja.

Građani svoj doprinos mogu dati već danas pozivom na humanitarni broj 060 9000, koji je omogućio Hrvatski Telekom. Cijena poziva iznosi 5,00 kuna, odnosno 0,66 eura (+ PDV), (fiksni tečaj konverzije EUR=7,53450 HRK), a pozivi su mogući tijekom cijelog prosinca. Donacije su moguće i putem KEKS Pay aplikacije Erste banke, koja omogućuje svim korisnicima, neovisno u kojoj banci imaju otvoren račun, brzo, jednostavno i sigurno slanje uplata bez ikakvih naknada.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene