Obavijesti Video Pretražite Navigacija
koncert 17. prosinca

Otvorene linije za humanitarnu akciju "Želim život", medicinski direktor najavio novosti u radu Zaklade: "To je i njima priznanje"

Aktualno Galerija Mirando Mrsić - 6 Mirando Mrsić - 6 Foto: DNEVNIK.hr Mirando Mrsić - 5 Mirando Mrsić - 5 Foto: DNEVNIK.hr Mirando Mrsić - 4 Mirando Mrsić - 4 Foto: DNEVNIK.hr Mirando Mrsić - 3 Mirando Mrsić - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Mirando Mrsić - 2 Galerija 1/6 >>
O radu Zaklade Ana Rukavina u Dnevniku Nove TV s njezinim medicinskim direktorom Mirandom Mrsićem razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Valentina Baus.

Već 17 godina cijela se Hrvatska u prosincu ujedini na koncertu "Želim život" koji okupi najpoznatije domaće glazbenike. Bit će tako i ove godine 17. prosinca.

060 9000 broj je koji možete nazvati i donirati 5 kuna. Linije su otvorene u četvrtak.

Više od 62.000 darivatelja broji registar nakon 17 godina postojanja. Koliko je pomogao ljudima koji su trebali transplantaciju matičnih stanica, pitala je reporterka Dnevnika Nove TV Valentina Baus medicinskog direktora Miranda Mrsića. 

Mrsić kaže kako je Zaklada do sad pomogla 159 ljudi koji su primili matične stanice iz registra, a samo ove godine to je bilo 13 transplantata, od toga 10 u Hrvatskoj.

Šaljete liječnike na usavršavanje. To je značajno i za naše zdravstvo jer nemaju svi priliku učiti od svjetskih stručnjaka i onda stečena znanja primjenjivati upravo u Hrvatskoj, komentirala je Baus.

Pročitajte i ovo Ploče bez pedijatra: Ilustracija - 2 stari odlaze u mirovinu, mladih nema Mališane više nema tko liječiti: "Maćehinski odnos prema gradu dolazi na naplatu"

Liječnik kaže kako Zaklada šalje već sedmog stručnjaka na usavršavanje, a novo je da će slati i medicinske sestre na usavršavanje.

"To će biti kraće od godine dana, ali to je priznanje i njima koje se bore zajedno sa liječnicima za živote pacijenata", kazao je Mrsić i pozvao građane da pomognu rad Zaklade.

Cijeli razgovor pogledajte u video u koji je u prilogu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene