Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Želim život"

Započela humanitarna akcija Zaklade Ana Rukavina: Otvoren donacijski telefon 060 9000 i najavljen veliki koncert

Zaklada Ana Rukavina - 3
Zaklada Ana Rukavina - 3 Zaklada Ana Rukavina
Aktualno Galerija Zaklada Ana Rukavina - 3 Zaklada Ana Rukavina - 3 Foto: Zaklada Ana Rukavina Zaklada Ana Rukavina - 2 Zaklada Ana Rukavina - 2 Foto: Zaklada Ana Rukavina +0 Zaklada Ana Rukavina - 1 Galerija 1/3 >>
Dolaskom prosinca i ove godine započela je vrijedna humanitarna akcija "Želim život" u organizaciji Zaklade Ana Rukavina. Pozivom na broj 060 9000 možete tijekom prosinca donirati 5,00 kuna, odnosno 0,66 eura (+ PDV) i tako podržati tu dragocjenu akciju.

Glavni je cilj akcije "Želim život" prikupljanje sredstava za proširenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, stručno usavršavanje mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija, kao i financiranje projekata kojima je svrha istraživanje novih mogućnosti liječenja malignih bolesti.

Pozivom na broj 060 9000 ljudi dobrog srca mogu tijekom cijelog prosinca donirati 5,00 kuna, odnosno 0,66 eura (+ PDV) i tako podržati tu dragocjenu akciju.

Pročitajte i ovo Milica Manojlović Šanse jedan u milijun! Zagrebačka glumica spasila život nepoznatoj djevojci: "Ana, spavaj mirno, večeras ću i ja"

"Znam da danas nije svakome lako odvojiti, ali molim, nazovite barem jednom 060 9000 i donirajte 5,00 kuna, odnosno 0,66 eura + PDV. Od tog iznosa niti jedna kuna ne ide Zakladi, već za prikupljanje uzoraka, za proširenje Hrvatskog registra dobrotvornih darivatelja matičnih stanica, za edukacije i stručno usavršavanje mladih stručnjaka na području hematologije, kao i financiranje projekata kojima je svrha istraživanje novih mogućnosti liječenja malignih bolesti".

"Prije 16 godina Ana je s nekolicinom prijatelja i volontera, entuzijasta, iz bolničke sobe planirala koncert koji je trebao pružiti nadu za život njoj i svima koji su se našli u sličnoj situaciji. Ana, nažalost, koncert nije dočekala, napustila nas je tog tužnog nedjeljnog jutra u studenome, ali njezinu viziju nastavili smo svi zajedno. Ideja Zaklade bila je osnovati Registar i Banku, no to je preraslo u nešto puno veće, a raste i dalje. Hvala svim ljudima dobra srca koji su uz nas i ove godine te su svojim doprinosom spremni uljepšati tuđe živote", istaknula je povodom početka akcije gospođa Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

Pročitajte i ovo Ilustracija TRANSFUZIJA LJUBAVI Jedna doza može spasiti čak tri života, a jedini izvor toga lijeka je čovjek: ''Darivatelji krvi vraćaju vjeru u ljude''

Zaklada Ana Rukavina i medijski partner Nova TV pripremaju blagdanski program u vidu koncerta koji će se emitirati 17. prosinca 2022. na programu Nove TV i online platformama Nove TV.

Zaklada Ana Rukavina - 3 Zaklada Ana Rukavina - 2 (Foto: Zaklada Ana Rukavina)

Ovogodišnji koncert svima poznatog naziva "Želim život" održat će se s početkom u 20:15 uz impresivne izvedbe najvećih hrvatskih glazbenih zvijezda koji će svojim pjesmama proširiti predbožićnu čaroliju te u doba darivanja i veselja ugrijati srca gledatelja.

Građani svoj doprinos mogu dati već danas pozivom na humanitarni broj 060 9000, koji je omogućio Hrvatski Telekom. Cijena poziva iznosi 5,00 kuna, odnosno 0,66 eura (+ PDV), (fiksni tečaj konverzije EUR=7,53450 HRK), a pozivi su mogući tijekom cijelog prosinca. Donacije su moguće i putem KEKS Pay aplikacije Erste banke, koja omogućuje svim korisnicima, neovisno u kojoj banci imaju otvoren račun, brzo, jednostavno i sigurno slanje uplata bez ikakvih naknada.

Pročitajte i ovo Zaklada Ana Rukavina - 3 Nada za novi život Na Valentinovo prije 15 godina krenula je Zaklada Ana Rukavina: ''Hvala darivateljima koji su darovali dio sebe''

Najljepši pothvat i vizija budućnosti rada Zaklade stručno je usavršavanje mladih liječnika i medicinskih sestara, kao i financiranje projekata kojima je svrha istraživanje novih mogućnosti liječenja malignih bolesti.

Dosad je osmero liječnika iz Republike Hrvatske dobilo priliku za stručno usavršavanje na najboljim svjetskim klinikama u području hematologije kako bi po povratku mogli pomoći pacijentima u domovini.

Pročitajte i ovo Marija Rukavina - 3 ŽELIM ŽIVOT Zaklada Ana Rukavina slavi 15 godina postojanja: "Želim vjerovati da ona sve ovo zna, da vidi i nekako mi je to lakše. Imam jednog anđela više"

Zaklada Ana Rukavina od početka 2022. godine do danas osigurala je hrvatskom zdravstvu sredstva za stručno usavršavanje i projekte u vrijednosti od 978.957,18 kuna.

Sudjelovanjem u humanitarnoj akciji svatko od nas već danas može dati značajan doprinos radu Zaklade, pomoći onima koji trebaju našu pomoć za spas života i još jednom dokazati kolika je moć zajedništva.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene