Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri odvojena slučaja

Novi slučajevi krijumčarenja: Nakon potjere policija uhitila 19-godišnjeg Moldavca

Ilustracija
Ilustracija Foto: Jure Miskovic/Cropix
PU brodsko-posavska uhitila je četvoricu krijumčara, od kojih je jedan pokušao pobjeći.

Zbog krijumčarenja ljudi, Policijska uprava brodsko-posavska podiže kaznenu prijavu protiv 18-godišnjeg i 19-godišnjeg Moldavca te 36-godišnjeg rumunjskog i 35-godišnjeg hrvatskog državljanina, a četvorku je policija uhitila u subotu.

Policija je četvoricu krijumčara ljudi uhitila tijekom aktivnosti vezanih uz sprečavanje ilegalnih ulazaka na područje Hrvatske i Europske unije.

Pročitajte i ovo Željka Markić, U ime obitelji Traže jednu stvar U ime obitelji poslalo pismo Plenkoviću, traže samo jednu stvar: "Nanosi štetu demokratskoj kulturi"

Krijumčari su uhićeni u tri osobna automobila, u tri odvojena slučaja. Policija je prvo pod nadzor stavila 18-godišnjeg Moldavca, a potom 36-godišnjeg Hrvata.

U trećem slučaju 19-godišnji Moldavac pokušao je vozilom pobjeći polici, ali je ubrzo uhićen, a s njim i njegov suputnik 35-godišnji Rumunj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Lakše je ozlijeđen Policajac neoprezno uletio u zavoj pa službenim automobilom sletio s ceste

Uhićene krijumčare policija sumnjiči da su iz koristoljublja, sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama, preuzeli strane državljane koji su nezakonito ušli u Hrvatsku te ih namjeravali prevesti do Zagreba, odnosno druge zemlje Europske unije.

Uhićeni krijumčari su imali važeće dokumente za legalan boravak u Hrvatskoj. Protiv migranata koje su trebali prokrijumčariti slijedi postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene