Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po 11. put

Krenula karavana 'Da se ne zaboravi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ispred zagrebačke katedrale krenula je tradicionalna karavana 'Da se ne zaboravi - 2500 kilometara diljem Hrvatske'.

11. put  karavanu organizira Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) i Udruga branitelja INE-Naftaplina iz Zagreba pod pokroviteljstvom predsjednice vlade Jadranke Kosor kako se ne bi zaboravili junaci Domovinskog rata.  Karavanu je otpratio i ministar obitelji Tomislav Ivić koji ih je pozdravio i u ime premijerke Kosor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bez bojazni Ministar Ivić: Branitelji mogu putovati preko granice Slika nije dostupna 'Ovo nema veze s kampanjom' Vladin plan za branitelje - zaštita Ustavnom kategorijom

Na automobilima sudionika karavane, među inima, slike su hrvatskih generala u Haagu - Ante Gotovine i Mladena Markača - te prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i pape Benedikta XVI.  Tridesetak hrvatskih branitelja obilazit će mjesta i gradove vezane uz Domovinski rat, odnosno posjećivati hrvatske branitelje i njihove obitelji te spomen-obilježja poginulim, nestalim i umrlim braniteljima. Tako će se molitvom i paljenjem svijeća prisjećati onih koji su najzaslužniji za stvaranje hrvatske države, rekao je organizator i predsjednik UBIUDR-a Mladen Pavković.

>> Završila karavana 'Da se ne zaboravi - 2500 km Lijepom našom'

Naglasio je kako će sudionici karavane od 24. do 27. svibnja obići Karlovac, Gospić, Škabrnju, Šibenik, Split, Knin, Aržano, Plitvice, Petrinju, Sisak, Novsku, Pakrac, Slavonski Brod, Vinkovce, Vukovar, Voćin, Viroviticu, Bjelovar i mnoga druga mjesta. Svoj put završit će u petak, 27. svibnja, navečer na zagrebačkom groblju Mirogoju, na grobu prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. (Hina)




 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene