Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gašenje kultnog radija

Kraj Stojedinice: Vijeće za elektroničke medije koncesiju dodijelilo radiju osnovanom prije tri mjeseca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kultni zagrebački radio 101, odlazi u povijest. Vijeće za elektroničke medije danas mu nije produljilo koncesiju.

"Kao najpovoljniji ponuditelj, temeljem provedenog postupka tajnog glasovanja, izabrano je trgovačko društvo TOP RADIO d.o.o. i to sa šest glasova. Jedan glas dobio je ponuditelj ZWEI 01 d.o.o. Navedenom odlukom trgovačkom društvu TOP RADIO d.o.o. dodjeljuje se radijska koncesija na predmetnom području na razdoblje od 15 godina", objavljeno je na stranicama Vijeća. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gasi se radio? Zalazak Stojedinice: 'Bili smo prvi u svemu, pa tako i u stečaju' Slika nije dostupna Štrajk upozorenja Novinari Radija 101 u štrajku, HND ih podržava

Za koncesiju na tu frekvenciju ponude su dali Top Radio d.o.o., Dvadesetičetirisedam d.o.o, Zwei 01 d.o.o, HURiN promocija d.o.o, 101 FM Radio d.o.o., Nepce svijet d.o.o., Crodux inženjering d.o.o., ali i Radio 101 d.o.o, tvrtka kojoj je vlasnik Thomas Alexander Thimme i kojoj je ponuda za produljenje koncesije na posljednjem natječaju bila odbijena zbog nepotpune dokumentacije.

U sudskom registru stoji kako je odabrana tvrtka Top Radio osnovana 24. travnja 2021. Kao osnivač se navodi Ivan Jurić-Kaćunić. 

Novi postupak dodjele koncesije bio je pokrenut 9. lipnja nakon gašenja Radija 101 u eteru jer mu nije bila produljena koncesija, a tome je prethodio sastanak predstavnika Radija 101, Hrvatskog novinarskog društva (HND) i VEM-a gdje je zaključeno da će se u što kraćem roku raspisati nova obavijest o namjeri davanja koncesije.

Popularna "Stojedinica" osnovana je 1984. kao Omladinski radio, najveći trenutak slave imao je kada se, zbog najave gašenja u studenom 1996. na središnjem zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačić održao skup potpore na kojem se okupilo više od 100.000 ljudi.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene