Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kao da je od zlata

Novo guljenje turista: Kilogram zimske salame u otočkoj trgovini košta nevjerojatnih 220 kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Običan gablec od peciva, 20 dekagrama salame i nešto sira, žena je u trgovini na otoku Kaprije kraj Šibenika platila nevjerojatne 62 kune.

Za 20 dekagrama zimske salame šokirana žena je izdvojila 44 kune. Kilogram te salame u jednoj trgovini na otoku Kaprije stoji čak 220 kuna.

Pročitajte i ovo Kuglice sladoleda - 3 Vrtoglave cijene Što građani misle o novim cijenama omiljene ljetne slastice: "Poskupio je više od svega, vidi se što nam je euro donio" Stigle jagode - 2 Pitanje prioriteta Na tržnice stigle domaće jagode, nikada ih nije bilo manje i nikada nisu bile skuplje

Podaci su to s računa datiranog na 20. lipnja 2019. koji se pojavio na društvenim mrežama, prenosi portal sibenik.in. U istoj trgovini, vidi se na računu, kilogram obične Goude stoji 89 kuna, što znači da je žena za 15 dekagrama platila 13,35 kuna. Plus pecivo za pet kuna i običan gablec stojao ju je 62,35 kn. 

Visoke cijene na Jadranu za vrijeme sezone godinama iznenađuju turiste i domaće. Smokve se često prodaju za 70 kuna, grožđe za 80, a kilogram trešanja u nekim godinama penjao se i do 100 kuna. 

Padali su i neslavni rekordi, hamburgeri za preko sto kuna i obične salate za 65. Na društvenoj mreži nedavno je osvanuo i račun na kojem je pisalo da pola litre domaćeg piva u Poreču stoji 37 kuna. 

Cijena vožnje - 60 kuna po kilometru

Prije nekoliko dana taksist je britanskim turistima od Zračne luke Zadar do apartmana u Ulici Ivana Gundulića naplatio je 793,50 kuna, odnosno više od 60 kuna po kilometru. No, priča je ipak dobila sretan kraj; na put ovoj prevari stala je ljudskost. Kako bi osvjetlao obraz i sebi i cijeloj turističkoj Hrvatskoj, iznajmljivač kod kojeg je odsjeo mladi britanski par odlučio je kako posljednju noć u apartmanu njegovi gosti neće platiti te će im vratiti novac. 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene