Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabranila godišnji odmor

Kalmeta: Kako premijerka odluči, tako će i biti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što im je premijerka zabranila godišnji odmor, ministri su različito shvatili njezinu poruku. Dok jedni shvaćaju da imaju posla, drugi se ipak nadaju nekoliko dana odmora.

Ministri baš neće ovog ljeta uživati na moru. Premijerka je naredila kako će ljeto biti radno. Nema odmora. Oni su se s tim očito pomirili. 'Radno ljeto je uvijek kad ste u izvršnoj vlasti', smatra ministar zdravstva Darko Milinović. 'Ja ću imat ultra radno ljeto, jer ću zapravo ostati u Zagrebu do 17-tog, a 17-tog preuzimam posao u New Yorku', dodaje ministar pravosuđa Ivan Šimonović.

Pročitajte i ovo Ilustracija strava na Bahamima Napad morskog psa kod popularnog odmarališta: Veslanje na dasci završilo je kobno Slika nije dostupna Otkrili svoje ideje VIDEO: Gdje bi domaći političari investirali u našoj zemlji?

Ministar Kalmeta, koji već godinama u svom planu ima ucrtanu kartu rodnog Zadra, ovog ljeta morat će ga malo više zaobići.  'Nekoliko dana, pa kako se odluči. Kako premijerka odluči, tako će i bit', kaže Kalmeta.  Pokoji dan za odmor probat će uhvatiti i drugi 'zadarski' kadar iz Vlade, šef policije Tomislav Karamarko.  'U svakom slučaju, Vlada mora stalno bit u treningu, radnoj atmosferi i mislim da je to normalno. I svakako će se naći poneki dan za odmor', uvjeren je Karamarko. 

Iako im je premijerka najavila pet dana odmora nakon velike gospe, s detaljnim planovima tko će kamo i s kime, još uvijek ne otkrivaju. 'Predaleko je govoriti o tome. A posla je puno', kaže ministar financija, Ivan Šuker. A na pitanje da li će u kolovozu rješavati probleme u gospodarstvu, odgovara: ' Mi ih rješavamo stalno, ne znam što će biti u osmom mjesecu'. 'Ja već duže vremena zapravo provodim manje više u Zagrebu ili u okolici ljeto, i meni to nije nikakav problem', rekao je Đuro Popijač, ministar gospodarstva. 

Kad srce kaže ljeto, svojih zasluženih par dana odmora ne želi se odreći ministar Čobanković. Vikend ili malo duži odmor, svejedno mu je. 'U Iloku sam svaki vikend. Moram malo na more', prokomentirao je Čobanković. Slično razmišlja i ženski dio Vladinog tima. 'Ja računam na pokoji vikend, nije ni to loše. Standardno idem u Novi Vinodolski, tamo imam apartman', kaže potpredsjednica Vlade, Đurđa Adlešić.

'A vidjet ćemo što će ona reći. A inače, naravno da bi nam trebalo barem tjedan dana', smatra Marina Matulović Dropulić, ministrica zaštite okoliša. Iako je i prošle godine najavila radno ljeto, pa se većina jedno vrijeme razbježala, premijerka je ovaj put bila jasna. A njena je uvijek zadnja.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene