Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brza na okidaču

Jure Šundov: Incident mi je smjestio SDP

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski dogradonačelnik Jure Šundov optužuje SDP za nedavno održavanje performansa ispred gradske uprave, na kojem je razbio kameru performera.

U početku tjedna studenti umjetničke akademije su pred zgradom gradske uprave snimali performans pod nazivom 'Političari ne vide i ne čuju'  te im je tada Šundov oštetio kameru koju su rabili.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poražavajuća statistika FOTO/VIDEO Performans u centru Zagreba: ''Svakih 15 minuta jedna žena u Hrvatskoj doživi neki oblik nasilja. Nema isprike'' Slika nije dostupna ''dosta je reketa i terora'' Performans pred Vladom: Sinčić istovario hrpu lubenica pred Banske dvore

'Glavna performerica Ariana Lekić-Fridrih je potpredsjednica Foruma mladih SDP-a na državnoj razini', izjavio je novinarima Šundov, komentirajući nedavni događaj ispred gradske uprave, zbog kojeg je splitski SDP najavio da će na današnjoj sjednici gradskog vijeća, koja je prekinuta, tražiti njegovu ostavku.

>> Dogradonačelnik Šundov zaradio prekršajnu, a možda i kaznenu prijavu

Po njegovim riječima, ako se željelo dokazati da je 'politika slijepa i gluha', kako se naslovom performasa poručuje, onda to nije trebalo činiti protiv najmlađe stranke u Hrvatskoj - Hrvatske građanske stranke (HGS) - i njezina predsjednika Željka Keruma.

'Zašto nisu otišli ispred zgrade SDP-a ili HDZ-a, ili hrvatske vlade, kojom HDZ i SDP upravljaju već 20 godina. Zašto njih nisu pitali jesu li slijepi i gluhi, a ne nas mlade političare u Splitu', kazao je Šundov.

Šundov je također rekao da performans pred gradskom upravom nije bio najavljen.

'Nitko ne može ništa raditi oko gradske uprave, a da se mi pravimo ludi i da nas nije briga što se događa. Svaki dan smo zasuti vijestima o raznim terorističkim aktivnostima u Europi i svijetu koje odnose ljudske žrtve. Ako su svi u svijetu nešto poduzeli, zašto i mi ne bismo nešto poduzeli', rekao je Šundov.

Objasnio je kako kazneni zakon predviđa novčanu i zatvorsku kaznu za 'neovlašteno i kriomice snimanje drugoga - filmski, televizijski, videokamerom ili fotoaparatom', kao što je zakonski kažnjivo i, kako je rekao, neovlašteno prisluškivanje ili snimanje razgovora, odnosno izjava komu nisu namijenjene. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene