Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne vjerujem da je motiv politički'

Jakovčić osudio razbijanje izloga prodavaonice Kajinove supruge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vandalski čin u kojem je noćas razbijen izlog prodavaonice supruge saborskog zastupnika i potpredsjednika IDS-a Damira Kajina osudio je predsjednik IDS-a i istarski župan Ivan Jakovčić, a Kajin je rekao kako se nada da taj vandalski čin nije politički motiviran.

Istarska policija, ne navodeći o čijoj je prodavaonici riječ, izvijestila da je oko devet sati dobila dojavu građana o razbijenom izlogu prodavaonice na pulskome Forumu. Policija je na mjestu utvrdila da je riječ o kaznenom djelu uništenja i oštećenja tuđe stvari, za koje se postupak pokreće na temelju prijedloga. Budući da je oštećena vlasnica prodavaonice odbila podnijeti prijedlog za kazneni progon, policija će o tome dostaviti izvješće mjerodavnome državnom odvjetništvu, priopćila je policija.

Prodavaonicu u zakupu ima supruga Damira Kajina. Kajin, koji je već neko vrijeme u sukobu s Jakovčićem, rekao je jutros o svojim daljnjim političkim namjerama da je na prodavaonici njegove supruge noćas razbijen izlog. Pritom je poručio kako to što se događa nije samo poruka njemu, nego svima onima koji bi htjeli promijeniti Istru. "Ipak, ne želim vjerovati da je ovaj napad politički motiviran", rekao je za Damir Kajin.

Pročitajte i ovo Dalibor Paus, IDS Ušao u Sabor Čelnik IDS-a Paus stavio mandat na raspolaganje, potvrdio da je razgovarao s Grbinom Slika nije dostupna Tražio mito? Kajin Jakovčiću: 'Optužuju te za reketarenje, odi na detektor laži!'

>> Kajin: Netko je razbio staklo na izlogu trgovine moje supruge

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić osudio je u priopćenju za javnost noćašnji vandalski napad. "Sigurnost građana i nepovredivost vlasništva moraju biti na prvome mjestu, a ovim činom je ona narušena. Tražimo od policije da poduzme sve mjere za pronalazak počinitelja", poručio je Jakovčić i iskazao potporu Damiru Kajinu i njegovoj obitelji.

U drugom priopćenju, koje je javnosti poslao kao župan, dodao je da je jutros u dopisu ministru unutarnjih poslova zatražio da se što prije "poduzmu sve zakonom propisane mjere kako bi počinitelj bio otkriven i priveden pravdi". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene