Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Na djelu noć dugih noževa'

Kajin: Razbili su staklo na izlogu trgovine moje supruge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin kaže da se još uvijek smatra članom IDS-a, te kako je svjestan činjenice da će prilikom predaje kandidature za župana na drugoj listi, odnosno kao nezavisni kandidat, biti izbrisan iz članstva te stranke.

'Još uvijek se smatram članom IDS-a, ali ne takvog kakvog imamo danas. Svoju ću kandidaturu zajedno s građanima istaknuti u travnju iduće godine, do kada je predviđen rok za službenu predaju kandidatura", kazao je Kajin.

Osvrnuo se i na današnji intervju u "Glasu Istre" s jednim od osnivača IDS-a i tzv. filipinske skupine Emilijom Uljančićem, koji je između ostalog rekao "kako je ova grupa svoje postojanje opravdala i zato nema potrebe da djeluje i postoji", da je Damir Kajin oko sebe okupio ljude koji ne misle isto kao "i mi koji smo osnovali 'filipinsku' grupu pa neka sada nađu neko drugo ime, te Kajinu poručio da ne "glumi Jadranku Kosor".

Pročitajte i ovo Peđa Grbin Nakon Milanovića Raspada se SDP-ova koalicija, otpale već tri stranke: ''Izgurali su nas'' Slika nije dostupna Tražio mito? Kajin Jakovčiću: 'Optužuju te za reketarenje, odi na detektor laži!'

>> Kajin će se kandidirati kao neovisni kandidat za istarskog župana

Kajin je istaknuo kako se ne želi spuštati na uvrede i na takvu razinu komunikacije i da "Uljančiću želi svako dobro u društvu s Jakovčićem". "No, ukoliko za mene tvrdi da glumim Jadranku Kosor, da li time želi poručiti da je Jakovčić Sanader, a IDS poput HDZ-a" - upitao se Kajin dodavši kako Uljančić ne bi smio zaboraviti da je "Jadranka Kosor danas na slobodi". Po njegovim riječima "filipinska skupina" je zapravo "pokret otpora protiv jedne totalitarne vlasti koja se ne da zaustaviti", i što se njega tiče, ne mora imati takav naziv.

"Istra mora biti prostor jednakih šansi, a mi u toj skupini želimo stati na kraj samovolji Ivana Jakovčića i drugih malih Jakovčića u ulozi gradonačelnika", naglasio je Damir Kajin. Poručio je kako se "taj pokret neće zaustaviti unatoč tomu što je u Istri na djelu noć dugih noževa". U prilog tomu naveo je da su noćas nepoznati počinitelji razbili staklo na izlogu trgovine u vlasništvu njegove supruge u Puli.

"Vjerujem da će policija pronaći počinitelja. Očito je da se nekoga kupuje, a nekoga želi zastrašiti. Obećajem da će se u Istru vratiti mir i da će Pula biti miran grad u kojem će svatko željeti živjeti, a ne prestrašen grad", kazao je Kajin dodavši da "ovo što se događa nije samo njemu poruka, već svima onima koji bi htjeli promjeniti Istru". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene