Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Four Hands Dinner

Gastronomski uzlet: Na Michelinovoj večeri i hrvatski specijaliteti, pogledajte što se sve nudilo

Michelin, globalni vodič za restorane i Hrvatska turistička zajednica u ponedjeljak su u slovenskom mjestu Rodik organizirali gastronomski događaj "Four Hands Dinner" koji ističe značaj održivosti u gastronomiji.

Hrvatska na gastronomskoj mapi Michelina od ove godine ima 84 restorana koji nose neku od prestižnih oznaka, šest više nego prošle godine, podsjeća se u priopćenju HTZ-a.

Glavne zvijezde večere u Gostilni Mahorčič bile su hrvatska chefica Ana Grgić Tomić iz zagrebačkog restorana Zinfandel's i slovenska chefica Ksenija Krajšek Mahorčić iz restorana Mahorčič. Oba restorana nositelji su Michelin Green Star oznake.

Na meniju hrvatske chefice su bile jadranske škampe marinirane u domaćem medu s pečenom kremom od cvjetače, gnude s vrganjima i kremom od tartufa, tripice od bakalara na kremastom umaku od rajčice i čilija te s pjenom od slanutka.

Slovenska chefica Ksenija Krajšek Mahorčić pripremila je jelena s pečenom ciklom i šljivama te lješnjacima, te desert od kestena s kraškim biljem i karamelom. 

Kristjan Staničić, direktor HTZ-a rekao je kako je Michelin jedan od njihovih najvažnijih partnera u promociji i pozicioniranju Hrvatske kao izvrsne gastronomske destinacije, a u sklopu premijerne Four Hands večere ističu se održivost u gastronomiji i prestižne Michelinove zelene zvjezdice. 

Pročitajte i ovo San Sebastián Gurmansko putovanje Galicija i Baskija: Putovanje na kojemu ćete vjerojatno isprobati najbolja jela na svijetu

Po riječima Ana Grgić Tomić, održivost je u današnje vrijeme iznimno važno i jedno od gorućih pitanja, a osim pomnog odabira sezonskih namirnica, pažljivog planiranja jelovnika, važan je način pripreme, ali i njihova maksimalna iskoristivost. 

Pročitajte i ovo Michelin Green Star Nove zvjezdice za Hrvatsku: Šest restorana koji su dobili Michelinovo "zeleno svjetlo"

Koktele je pripremao Master Kishoni Vjenceslav Madić, uzvanici su imali priliku kušati i tradicionalna hrvatska jela s modernim potpisom, kao što su hrskave pločice paškog sira s gelom od crvenog kupusa i začinskim biljem te košarice sa slanom pastrvom i ikrom u gelu od agruma.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene