Jelo koje je sve, samo ne obično, priprema Deni Srdoč. Chef uz čije se ime vežu dvije Michelinove zvjezdice.
Pročitajte i ovo
'špotao' goste jer su otišli od stola
Chef koji je morao otići jer je prigovorio gostima: "Cijeli moj tim je dao otkaz nakon objave priče u medijima"
Osvojio Michelinovu zvjezdicu
Uzeo sudbinu u svoje ruke: Kako je bivši student elektrotehnike postao jedan od najmlađih chefova na svijetu
"Recept je dobar tim, dobra namirnica i vrhunski rad", navodi Srdoč.
A samo mu je 29 godina. Tek što su ugrijali tave u novom restoranu, Michelinovi inspektori već su stigli.
"Oni dolaze više puta godišnje u restoran, nenajavljeno da ne znamo kad su i to tako da svakom gostu moraš dati maksimalnu pažnju", dodaje Srdoč.
"Očekujemo da su svaki dan tu i svaki gost nam je Michelin i svaki gost zaslužuje tu pažnju", ističe.
Na ništa manje ne pristaje ni sam. Od namirnica do ideje, izvedbe i posluživanja - sve se gleda.
Nakon prve zvjezdice 2019. godine bio je gost u rubrici Dnevnika Nove TV "Bolja Hrvatska".
"Mi smo je dobili, onda je nastao kaos, onda je bilo - nismo mogli, emocije su nas oprale", kazao je 29. srpnja 2019. Srdoč.
Prva ili druga - što je teže?
"U onom drugom restoranu prva zvjezdica je bila - dosta nakon nje je bio taj period više stresan, a ovdje je sad bilo - hoćemo dobiti sada. Kad smo dobili, uživamo u tome, radimo i samo želimo naprijed gurati", otkriva Srdoč u prilogu reporterke Katarine Jusić.
Granice pomiču svaki dan
Granice se pomiču svaki dan. Inspiraciju pronalazi u svemu. Omiljena namirnica - povrće. Iza ovog vrhunskog chefa stoji jednako dobar tim.
"Više je prijatelj nego šef, sve radi s osjećajem i to je prenio na nas", otkriva Gabrijela Filca, junior sous chef.
"On je ovako više usmjerivač kako bi se reklo, svatko može napravit svoje, probati, diskutiramo o tome i iz toga se izrodi neka dobra ideja", rekao je Mario Štokić, sous chef.
Ideju je imao i Deni. Na trećoj godini studija elektrotehnike odlučio se prekvalificirati za kuhara.
Rizik se isplatio. Iako mu ponude za posao stižu iz prestižnih svjetskih restorana - kuha doma.
"Kvarner je ekstremno bogato područje raznovrsnih ljudi, stvari koje se mogu koristiti vrlo je zabavno i drugačije tu se jako puno toga može", navodi Srdoč.
Treba se samo voditi srcem i raditi. Uspjeh dolazi gdje god da jesi.
Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.
Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr