Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzeo sudbinu u svoje ruke

Jedini kuhar u Hrvatskoj koji je čak dva puta dobio najprestižnije priznanje: "Očekujemo da su svaki dan tu i svaki gost nam je Michelin"

Aktualno Galerija Deni Srdoč - 1 Deni Srdoč - 1 Foto: DNEVNIK.hr Deni Srdoč - 2 Deni Srdoč - 2 Foto: DNEVNIK.hr Deni Srdoč - 3 Deni Srdoč - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Jelo Denija Srdoča Galerija 1/4 >>
Jedini kuhar u Hrvatskoj uz kojeg se vežu dvije Michelinove zvjezdice u Dnevniku Nove TV još je prije dvije godine bio - Bolja Hrvatska.

Jelo koje je sve, samo ne obično, priprema Deni Srdoč. Chef uz čije se ime vežu dvije Michelinove zvjezdice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'špotao' goste jer su otišli od stola Chef koji je morao otići jer je prigovorio gostima: "Cijeli moj tim je dao otkaz nakon objave priče u medijima" Deni Srdoč i Mario Štokić (Foto: Dnevnik.hr) Osvojio Michelinovu zvjezdicu Uzeo sudbinu u svoje ruke: Kako je bivši student elektrotehnike postao jedan od najmlađih chefova na svijetu

"Recept je dobar tim, dobra namirnica i vrhunski rad", navodi Srdoč.

A samo mu je 29 godina. Tek što su ugrijali tave u novom restoranu, Michelinovi inspektori već su stigli.

"Oni dolaze više puta godišnje u restoran, nenajavljeno da ne znamo kad su i to tako da svakom gostu moraš dati maksimalnu pažnju", dodaje Srdoč.

"Očekujemo da su svaki dan tu i svaki gost nam je Michelin i svaki gost zaslužuje tu pažnju", ističe.

Na ništa manje ne pristaje ni sam. Od namirnica do ideje, izvedbe i posluživanja - sve se gleda.

Nakon prve zvjezdice 2019. godine bio je gost u rubrici Dnevnika Nove TV "Bolja Hrvatska".

"Mi smo je dobili, onda je nastao kaos, onda je bilo - nismo mogli, emocije su nas oprale", kazao je 29. srpnja 2019. Srdoč.

Prva ili druga - što je teže?

"U onom drugom restoranu prva zvjezdica je bila - dosta nakon nje je bio taj period više stresan, a ovdje je sad bilo - hoćemo dobiti sada. Kad smo dobili, uživamo u tome, radimo i samo želimo naprijed gurati", otkriva Srdoč u prilogu reporterke Katarine Jusić.

Granice pomiču svaki dan

Granice se pomiču svaki dan. Inspiraciju pronalazi u svemu. Omiljena namirnica - povrće. Iza ovog vrhunskog chefa stoji jednako dobar tim.

"Više je prijatelj nego šef, sve radi s osjećajem i to je prenio na nas", otkriva Gabrijela Filca, junior sous chef.

"On je ovako više usmjerivač kako bi se reklo, svatko može napravit svoje, probati, diskutiramo o tome i iz toga se izrodi neka dobra ideja", rekao je Mario Štokić, sous chef.

Ideju je imao i Deni. Na trećoj godini studija elektrotehnike odlučio se prekvalificirati za kuhara.

Rizik se isplatio. Iako mu ponude za posao stižu iz prestižnih svjetskih restorana - kuha doma.

"Kvarner je ekstremno bogato područje raznovrsnih ljudi, stvari koje se mogu koristiti vrlo je zabavno i drugačije tu se jako puno toga može", navodi Srdoč.

Treba se samo voditi srcem i raditi. Uspjeh dolazi gdje god da jesi.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene