Jedini kuhar u Hrvatskoj uz kojeg se vežu dvije Michelinove zvjezdice u Dnevniku Nove TV još je prije dvije godine bio - Bolja Hrvatska.

Galerija Deni Srdoč - 1 Deni Srdoč - 2 Deni Srdoč - 3 +0 Jelo Denija Srdoča

Jelo koje je sve, samo ne obično, priprema Deni Srdoč. Chef uz čije se ime vežu dvije Michelinove zvjezdice.

Vezani članci Slika nije dostupna Slavni televizijski chef iznenada preminuo u 60. godini, obitelj moli za privatnosti Slika nije dostupna Zavladala pomama za mladim chefom: Predstavljamo novu zvijezdu na domaćoj gastrosceni!

"Recept je dobar tim, dobra namirnica i vrhunski rad", navodi Srdoč.

A samo mu je 29 godina. Tek što su ugrijali tave u novom restoranu, Michelinovi inspektori već su stigli.

"Oni dolaze više puta godišnje u restoran, nenajavljeno da ne znamo kad su i to tako da svakom gostu moraš dati maksimalnu pažnju", dodaje Srdoč.

"Očekujemo da su svaki dan tu i svaki gost nam je Michelin i svaki gost zaslužuje tu pažnju", ističe.

Na ništa manje ne pristaje ni sam. Od namirnica do ideje, izvedbe i posluživanja - sve se gleda.

Nakon prve zvjezdice 2019. godine bio je gost u rubrici Dnevnika Nove TV "Bolja Hrvatska".

"Mi smo je dobili, onda je nastao kaos, onda je bilo - nismo mogli, emocije su nas oprale", kazao je 29. srpnja 2019. Srdoč.

Prva ili druga - što je teže?

"U onom drugom restoranu prva zvjezdica je bila - dosta nakon nje je bio taj period više stresan, a ovdje je sad bilo - hoćemo dobiti sada. Kad smo dobili, uživamo u tome, radimo i samo želimo naprijed gurati", otkriva Srdoč u prilogu reporterke Katarine Jusić.

Granice pomiču svaki dan

Granice se pomiču svaki dan. Inspiraciju pronalazi u svemu. Omiljena namirnica - povrće. Iza ovog vrhunskog chefa stoji jednako dobar tim.

"Više je prijatelj nego šef, sve radi s osjećajem i to je prenio na nas", otkriva Gabrijela Filca, junior sous chef.

"On je ovako više usmjerivač kako bi se reklo, svatko može napravit svoje, probati, diskutiramo o tome i iz toga se izrodi neka dobra ideja", rekao je Mario Štokić, sous chef.

Ideju je imao i Deni. Na trećoj godini studija elektrotehnike odlučio se prekvalificirati za kuhara.

Rizik se isplatio. Iako mu ponude za posao stižu iz prestižnih svjetskih restorana - kuha doma.

"Kvarner je ekstremno bogato područje raznovrsnih ljudi, stvari koje se mogu koristiti vrlo je zabavno i drugačije tu se jako puno toga može", navodi Srdoč.

Treba se samo voditi srcem i raditi. Uspjeh dolazi gdje god da jesi.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju