Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spašavanje s divljih voda

HGSS ide u Poljsku: "Nadam se da ćemo našu zemlju prikazati u najboljem svjetlu"

Aktualno Galerija HGSS u Poljskoj - 4 HGSS u Poljskoj - 4 Foto: Dnevnik Nove TV HGSS u Poljskoj - 3 HGSS u Poljskoj - 3 Foto: Dnevnik Nove TV HGSS u Poljskoj - 2 HGSS u Poljskoj - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 HGSS u Poljskoj - 1 Galerija 1/4 >>
Četrdeset pripadnika HGSS-a u Poljskoj će boraviti sedam dana, a na vježbama će surađivati i s drugim zemljama.

Četrdeset pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja ide u Poljsku. I to kao dio hrvatske ekipe na velikoj europskoj vježbi spašavanja s divljih voda i obrane od poplave. U timu su potražni psi, ronioci, čamci, kompletna logistika za samodostatnost i konvoj vozila. U Poljskoj će boraviti sedam dana, a na vježbama će surađivati i s drugim zemljama.

Pročitajte i ovo Sanacija posljedica nevremena u školi - 3 Nije sigurna Neće svi učenici u ponedjeljak u svoje škole: Oko 400 djece iz Ivanić-Grada na nastavu će na čak četiri lokacije

"Kada idemo u zemlju kojoj treba pomoći, od nas se očekuje da ništa od te zemlje ne tražimo. Mi radimo sedam dana na terenu, oni nam daju akcije koje trebamo odraditi, tako je zamišljena i ova vježba i nadamo se da ćemo prikazat našu zemlju u najboljem svijetlu", rekao je Josip Kraker, pripadnik HGSS-a.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća - 3 Poginuo vozač Mjesto tragične nesreće u Osijeku već godinama je crna točka: "Odavno se trebalo nešto poduzeti, tu se zalete i sve prevari"

Pročitajte i ovo Traže se muškarci s fotografija - 3 Otuđen je novac Jeste li ih vidjeli? Policija moli za pomoć, prepoznajete li muškarce s fotografija?

"Izuzetno mi je drago da imam priliku naučiti više o komuniciranju i o tome kako se razmjenjuju informacije prilikom pružanja međunarodne pomoći", kaže Ana Miličić, voditeljica Službe civilne zaštite Dubrovnik.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene