Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opreza nikad dosta

Na kupačicu naletio jet-ski i teško je ozlijedio, izgorio gliser

Izgorjela brodica u Ninskom zaljevu
Izgorjela brodica u Ninskom zaljevu Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture
U subotu je na kupačicu kod otoka Vira naletio je jet-ski te ju teško ozlijedio, a dan ranije zapilio se gliser u Ninskom zaljevu.

Na kupačicu kod otoka Vira naletio je jet-ski te je zadobila teške tjelesne ozljede. Slovakinja se u subotu oko podneva nalazila na napuhancu kojeg je vukla brza brodica kada je u jednom trenutku na ženu naletio jet-ski.

Nakon nesreće kupačica je prevezena na obalu gdje su je dočekali djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadar i odveli na daljnje postupanje u zadarsku bolnicu.

Očevid o uzrocima nesreće provodi se u nadležnosti Lučke kapetanije Zadar u suradnji sa Policijskom upravom Zadarskom te Županijskim državnim odvjetništvom.

Izgorjela brodica

U petak oko 12:04 zapalio se gliser u Ninskom zaljevu. Odmah nakon dojave o brodici u plamenu na teren je izašla Lučka kapetanija Zadar, čiji su službenici odmah krenuli u spasilačku akciju, a o događaju je obaviještena i JVP Zadar.

Već oko 12:28 vlasnik stradalog glisera javio je u MRCC Rijeka da je požar ugašen uz pomoć drugih sudionika u pomorskom prometu. Također, iz mora je bez ozljeda izvučena četveročlana posada glisera te je prebačena na drugu brodaricu.

Opožarena brodarica duljine 5,94 metra dotegljena je do obližnje obale i izvađena iz mora, a na mjestu nesreće nije uočeno onečišćenje mora. Vlasniku glisera koji je državljanin Republike Hrvatske izrečene su propisane mjere.

MEDICO akcije

Službenici dubrovačke kapetanije u subotu su u dva navrata izvršili MEDICO akcije na pacijentima sa otoka Lopuda i Koločepa.

Prva akcija pokrenuta je u subotu oko 6:15 nakon zahtjeva dežurnog liječnika s otoka Lopuda za pacijenta državljanina Republike Hrvatske teško ozlijeđenog u prometnoj nesreći.

Prije preuzimanja pacijenta službenici LK Dubrovnik na spasilačku brodicu ukrcali su djelatnike HMP Dubrovnik te su nakon toga na Lopudu ukrcali pacijenta te ga prevezli ga u dubrovačku Luku Gruž, gdje su su pristali u 07:25. Nakon toga pacijent je preuzet u daljnje medicinsko postupanje u OB Dubrovnik.

U drugoj akciji službenici DK Dubrovnik pomogli su državljaninu Izraela, ozlijeđenom pri padu između brodice i rive u more.

Zahtjev za prijevoz pacijenta je zaprimljen u 18:45, prije polaska na spasilačku brodicu ukrcani su djelatnici HMP Dubrovnik, koji su pacijenta po dolasku na Koločep pripremili za prijevoz i pratili u povratku prema Dubrovniku. Pacijent je i ovoga puta iskrcan u Luci Gruž u 19:35, kada je pacijent medicinski zbrinut u dubrovačkoj Općoj bolnici.

MEDICO intervenciju imali su i službenici LK Zadar kada su Hrvaticu prevozili s otoka Oliba u Zadar.

Zahtjev za hitan medicinski prijevoz zaprimljen je sinoć u 22:43 sata, a nedugo nakon isplovljavanja iz luke Gaženica, liječnička pratnja ukrcana je u luci Silba.

Nakon pristajanja u Olibu pacijentica je pripremljena za ukrcaj i prijevoz sa liječničkom pratnjom prema Zadru, gdje su pristali u nedjelju u 02:10 sati, kada su pacijenticu preuzeli djelatnici HMP Zadar u daljnje postupanje OB Zadar, čime je akcija uspješno okončana.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene