Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Značajno priznanje

Guardian: Hrvatska je 4. najatraktivnije turističko odredište

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ispred nas su samo Austrijanci, Švicarci i Šveđani.

Britanski Časopis The Guardian objavio je nagrade u kategoriji 'Travel Awards'. Na ovogodišnjem Guardian Observer Travel Awards 2010. Hrvatska je proglašena Četvrtom medu najatraktivnijim europskim turističkim odredištima ('Best European Country') nakon Austrije, Švicarske i Švedske.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović nagrada Zlatni Studio Ivana Petrović najbolja je televizijska novinarka: "Sinonim za znanje, profesionalnost, iskustvo" Danka Derifaj, reporterka Provjerenog - 3 Udruga PaRiter Reporterka Provjerenog Danka Derifaj novinarka godine: Obrađivala teme o kojima drugi ne progovaraju

>> Turistički rast i u rujnu garantira dobru posezonu

Također, prema putničkim agentima 'Choice Awards 2010.' Hrvatska je proglašena u kategoriji 'short haul' kao odrediste koje se najviše preporuča turistima pri odabiru svog putovanja. 'Travel Awards' je jedina turistička nagrada za koju u cijelosti i isključivo nominiraju te glasaju turistički profesionalci Velike Britanije.

'Nismo od jučer u turizmu'

Direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, Niko Bulić smatra kako su najveće prednosti Hrvatske kao turističkog odredišta to sto smo zadnji, nepotrošeni lijepi dio europskog Mediterana, koji nije od jučer u turizmu, ali je sačuvao autentičnost, ambijentalnost, način života, ima odličnu eno-gastronomsku ponudu i izuzetno vrijednu kulturnu i prirodnu baštinu.

Također, posebno je istaknuo kako ovo priznanje nije slučajno, budući da Hrvatska turistička zajednica sustavno, profesionalno, sveobuhvatno i ciljano promovira Hrvatsku po cijelom svijetu. Početkom studenoga Hrvatska turistička zajednica predstavit će se na najvažnijem turističkom sajmu WTM u Londonu gdje će svim zainteresiranima iz turističke branše kao i potencijalnim turistima prezentirati hrvatsku turističku ponudu.

Od siječnja do rujna 2010. godine Hrvatsku je posjetilo 236.843 (5 posto više) državljana Velike Britanije, a ostvarili su 1.237.855 (6 posto više) noćenja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene