Obavijesti Video Pretražite Navigacija
odbijen prijedlog oporbe

Cijene grobne naknade neće se snižavati, preuzimanje pokojnika i kremiranje skuplje i do 80 posto

Nastavljena je 36. sjednica zagrebačke skupštine. Odbačen je prijedlog oporbe za vraćenje cijena grobne naknade prije poskupljenja u rujnu.

Pojedine stavke ukopa, kažu, poput preuzimanje pokojnika i kremiranja, poskupjele su između 60 i 80 posto. Oporba ističe da bi uskoro mogle rasti i druge cijene komunalnih usluga u gradu jer u proračunu nedostaje više od milijardu i 300 miljuna kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uoči glasanja u Zagrebu Mjera roditelj-odgojitelj podijelila vijećnike: Jedni postavili uvjete, drugi optužuju Tomaševića - "Obmanuo je javnost" Tomislav Tomašević PRODAJA ZEMLJIŠTA, NOVI VRTIĆI... Tomašević predstavio detalje novog proračuna i objasnio zašto ZET-ovi vozači ne moraju imati COVID potvrde

"Trošimo šakom i kopamo, vidite kolika je rupa“, komentirao je Tomislav Tomašević,iz inicijative Zagreb je naš!..

Brine ih i kako će grad financirati 20 posto obnove grada kako nalaže Zakon o obnovi donesen u petak. Na odgovor iz Grada nije trebalo dugo čekati.

"Ukoliko budemo slali takve poruke, Grad Zagreb nema para, onda nam je džabe Zakon koji smo donijeli, fond se neće moći osnovati, a upravo fond će provoditi obnovu grada Zagreba“, kazala je Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika.

Matej Mišić iz SDP-a smatra da je potrebno "promijeniti kompletnu percepciju i način upravljanja financijama Grada Zagreba jer nas čekaju nikada veći izazovi“.

"Osnova našeg rješenja je da se moraju smanjiti rashodi i povećati prihodi kako bi se tu našao kvalitetan balans“, rekao je Kazimir Ilijaš iz HDZ-a.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene