Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon izbora Turudića

FOTO Zapaljeni lampioni ispred DORH-a: ''Danas je preminulo hrvatsko pravosuđe''

Lampioni ispred DORH-a
Lampioni ispred DORH-a Foto: Čitatelj
Ispred zgrade DORH-a u Zagrebu te suda u Rijeci ostavljeni su lampioni u srijedu u večernjim satima.

Ivan Turudić novi je glavni državni odvjetnik. Hrvatski sabor u srijedu mu je iskazao povjerenje sa 78 glasova za, 60 protiv i dva suzdržana.

Oporba, koja je nakon glasanja o Turudiću napustila sabornicu, prije toga je na poziv Peđe Grbina (SDP) minutom šutnje odala počast hrvatskom pravosuđu.

Pročitajte i ovo Sandra Benčić i Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV Tražit će raspuštanje Sabora Sandra Benčić o prosvjedu i novom šefu DORH-a: "Sve Turudićeve laži i muljanja sada su postali Plenkovićevi"

Turudić na novu dužnost dolazi uz žestoko protivljenje oporbe, koja apostrofira njegova kontroverzna poznanstva s osobama poput Zdravka Mamića, koji se od hrvatskog pravosuđa sklonio u BiH, te bivše državne tajnice Josipe Pleslić (nekad Rimac), koja je okrivljenica u postupku Vjetroelektrane.

U srijedu navečer netko je ispred DORH-a u Gajevoj ulici u Zagrebu ostavio nekoliko desetaka lampiona i time jasno dao do znanja što misli o Turudiću. 

Svijeće su zapaljene i u Rijeci ispred zgrade suda u Ulici žrtava fašizma, a poruka građana je: ''Danas je preminulo hrvatsko pravosuđe.''

Lampioni u Zagrebu su u međuvremenu uklonjeni.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene