Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usklađivanje s EU

Godišnjeg uskoro minimalno 24 dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Europske unije konačno jedna dobra vijest! Tamošnji radnici imaju šest dana godišnjeg odmora više nego Hrvati. To pravilo stiže i k nama!

Građani Europske unije odmaraju se 24 dana, Hrvati 18. Uskoro ćemo se i mi odmarati europski! 'Što se mene tiče to bi bilo lijepo. Svakom prema zaslugama, ako puno radimo, trebamo se lijepo i odmoriti', 'Predivno, baš sam željna odmora', '24 dana godišnjeg? Sviđa mi se to!', smatraju građani. Ipak, ako moraju birati između četiri tjedna izležavanja pod borovima ili 500 kuna povišice - većina mijenja ploču. '500 kuna povišice. Zato jer novaca uvijek manjka, a slobodnih dana mi je dovoljno i ovako', 'Ja ne mogu poželjeti duži godišnji kad imam već velik', 'Godišnji, da budem s djecom i da se odmorim', '500 kuna lijepo zvuči, ali meni godišnji treba biti što duži', smatraju građani.

Pročitajte i ovo Ilustracija u južnom Tirolu Užas na odmoru! Djevojčica otišla u šetnju pa za njom pokrenuta potraga, pas pronašao tijelo Skijanje za početnike: Evo kako odabrati najbolje skije, koje osnove trebate znati i na kojim je ski stazama najbolje krenuti udarni skijaški tjedan Na skijanje će više Hrvata nego lani, za to će morati dublje posegnuti u džep

>> Više od 59 posto Hrvata ne može na godišnji odmor kada želi

Zakon se mijenja kako bi se uskladio s onima Europske Unije. 'Odredbe o godišnjem odmoru su predmet usklađivanja sa zakonodavstvom EU i zahvaljujući EU, hrvatski radnik, oni koji su dosada imali 18 dana godišnjeg sada će imati 24 dana', rekla je Ana Knežević. Više dana godišnjeg na snagu stupa vrlo brzo, jer zakon u proceduru ide po hitnom postupku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene