Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontrole nužne, putovnice ne

Putovanja avionom: Isprobali smo što se promijenilo ulaskom u EU!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako to izgleda kada putujete avionom, među prvima je doživjela ekipa Dnevnka Nove TV koja je ranim letom iz Zagreba krenula za Frankfurt.

Prvi dan u Europi, a u zračnoj luci nova pravila. Lakšem putovanju danas su se veselili mnogi putnici. Neke stvari, iz sigurnosnih razloga ostale su iste. Bez obzira kamo putujete, kontrole morate prolaziti.

Pročitajte i ovo Avion Boeing Jedan u nizu Novi incident na letu: Zbog bizarnog incidenta 176 putnika vraćeno u New York Moćne putovnice - 1 Prema Passport Indexu Objavljen popis najmoćnijih putovnica na svijetu, provjerite na kojem mjestu je Hrvatska

Što se tiče zračne luke i putnika, na ovom mjestu je ključna promjena. I mi smo, kao snimateljske ekipe na carini morali prijavljivati svu opremu koju unosimo, a ovdje su razlike što od danas idemo na prolaz Europske Unije. Iako je naš avion kasnio sat vremena, putnici nisu bili neraspoloženi. Među njima načelnik policije, ali i naš najpoznatiji znanstvenik.

>>
Što je sve EU dobila ulaskom Hrvatske

'Malo sam umoran, jer smo kasno završili s ceremonijom, a rano smo se digli, ali osjećaj je jako dobar, pozitivan', kazao je znanstvenik Ivan Đikić. EU prolaz mnogima je izvukao osmijeh na lice. Tako i Klapi Nostalgija koja će danas predstavljati Hrvatsku u Frankfurtu. 'Ja sam za svaki slučaj ponio putovnicu jer nisam vjerovao da se preko noći sve promijenilo, ali eto, očito jest', kazao je jedan od njih.

Nakon jučerašnjeg zahtjevnog dana sve je i danas prošlo bez problema. 'Bilo je malo nelagodnosti u tom prijevozu do same zračne luke, ali evo svi smo sretni što je danas novi dan, što smo članovi Europske unije i što je sve proteklo bez većih problema', kazala je Lidija Capković Martinkek iz Zračne luke Zagreb. Putovnica za Europu - od danas više nije potrebna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene