Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaradili 11.800 eura

Nema posla? Nema problema! Riječki vulkanizeri osmislili paklen plan, pokvarila im ga policija

Zimske gume, ilustracija - 5
Zimske gume, ilustracija - 5 Foto: DNEVNIK.hr
Osumnjičenici su oštećenim građanima napravili ukupnu materijalnu štetu u vrijednosti od oko 11.800 eura

Nakon višemjesečnog i opsežnog istraživanja policijskih službenika Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, u suradnji sa službenicima I. i II. policijske postaje Rijeka, otkrivena su trojica hrvatskih državljana koje su sumnjiči za počinjenje kaznenih djela oštećenje tuđe stvari i poticanje.

Riječ je o muškarcima u dobi od 25, 28 i 35 godina za koje je utvrđeno da su tijekom prošle godine u Rijeci, u razdoblju od ožujka do kraja rujna, u dogovoru za ostvarivanjem protupravne imovinske koristi, bušili pneumatike na osobnim vozilima veće materijalne vrijednosti. Time su 46 hrvatskih i stranih državljana sveukupno oštetili za najmanje 11.800 eura.

Pročitajte i ovo Screenshot Iz minute u minutu VIDEO Ispaljena raketa na još jedan brod u Crvenom moru, oglasila se Bijela kuća: "Ne zanima nas rat, ali ako bude potrebe - nećemo oklijevati"

Osumnjičeni 35-godišnjak i 28-godišnjak 25-godišnjaka su poticali na činjenje spomenutih djela za novčanu naknadu.

Naime, oni su se kao obrtnici vulkanizerskih radova dosjetili da će po počinjenim (ne)djelima kružiti po mjestima događaja specijaliziranim i opremljenim vozilom za vulkanizerske radove i tako oštećenim vlasnicima vozila neposredno pružiti brzu uslugu njihova popravka. Pri tome su tu uslugu naplaćivali u većem iznosu od uobičajene cijene i tako stekli oko 2600 eura.

Pročitajte i ovo Jemenska vojska Zavladao je strah Pojam dana na društvenim mrežama ledi krv u žilama: Je li SAD napadom na hutiste započeo treći svjetski rat?

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Posjet Đakovu Plenković o Milanovićevoj izjavi o Habijanu: "Zamislite da ja sada počnem govoriti od novinara tko je kojeg seksualnog opredjeljenja"

U sklopu istraživanja, a temeljem naloga Županijskog suda u Rijeci, provedene su pretrage doma i prostora, kao i vozila kojima se koriste 35-godišnjak i 28-godišnjak, na širem području Rijeke i tom prilikom pronađeno je i oduzeto više predmeta koji se dovode u vezu s počinjenjem opisane vrste kaznenih djela.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Svečanost HRM-a Milanović o novom ministru: "Habijan je gej, ne? Milinović je pogriješio, ljudima se ne rugaš zbog toga"

Zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela oštećenje tuđe stvari, po završetku istraživanja kazneno su prijavljena sva trojica osumnjičenika, a 35-godišnjak i 28-godišnjak i za kazneno djelo poticanja te su njih dvojica, uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu, predani pritvorskom nadzorniku.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene