Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napali ga na radiju

Duspara od DIP-a traži hitnu zabranu spotova koji ga napadaju: 'To su svinjarije!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na jednoj lokalnoj radijskoj stanici u Slavonskom Brodu emitirani su predizborni spotovi u kojima se napada aktualnog gradonačelnika Mirka Dusparu.

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara, koji se kao nezavisni kandidat natječe za još jedan mandat na čelu grada, od Državnog je izbornog povjerenstva (DIP) danas zatražio hitnu zabranu predizbornih spotova uperenih protiv njega, koji su se pojavili u programu jedne lokalne radijske stanice.

Pročitajte i ovo Svađa zbog tambure - 1 Pukla žica Svađa između Grada i udruge dovela do bizarne situacije: "Mi ne tražimo radna mjesta, mi radna mjesta imamo" Ante Mikulić poteškoće u razvoju Ante (6) napokon može u gradski vrtić: "Iza nas je šest godina borbe..."

>> FOTO Načelnik Vira i službeni vozni park oblijepio vlastitim likom

U spotovima ga se izravno proziva da je 'samo malo galamio' kada je u pitanju rješavanje problema zagađenog zraka, da je dignuo kredite koje će građani otplaćivati godinama, da 18 godina nije uspio pokrenuti obnovu Tvrđave i da se tijekom njegova mandata udvostručio broj nezaposlenih u gradu.

Na kraju svakog spota slušatelje se poziva da na izborima zaokruže listu broj 1, ali se ne spominje ime naručitelja reklame niti ime nositelja te liste. Prema listama koje je objavio DIP, nositelj liste broj 1 je povjesničar Petar Bašić. Duspara je nositelj liste broj 2.

Dusparin je izborni stožer spotove nazvao 'svinjarijom', tvrdeći da je njihov sadržaj neistinit i neargumentiran, da im je cilj nanošenje štete Duspari i da je njihovim emitiranjem prekršen Zakon o lokalnim izborima.

Izneseni su i odgovori na prozivke iz spotova pa se tvrdi da je Duspara neprestano komunicirao s udrugama i nadležnim institucijama kako bi riješio problem zagađenog zraka, da nikada nije digao kredit za financiranje izgradnje Gradske tržnice, da u Gradskoj upravi postoje dokazi o kandidiranju obnove Tvrđave prema fondovima EU te da je na Zavodu za zapošljavanje provjerljiv podatak o stvarnom povećanju broja nezaposlenih, koji tijekom Dusparinog mandata nije udvostručen.

DIP zasad nije reagirao.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene