Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VISOKE CIJENE

Strani umirovljenici putuju, a kod nas tuguju: "Morat ćemo polako zaboraviti tržnice"

Aktualno Galerija Zagrebačka tržnica, ilustracija - 2 Zagrebačka tržnica, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zagrebačka tržnica, ilustracija - 1 Galerija 1/2 >>
Cijene hrane rastu. Najviše je poskupjelo voće i povrće. Neke su vrste danas čak dvostruko skuplje nego lani u ovo vrijeme.

Na neradnu nedjelju, zagrebačke tržnice obišla je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić Brunović. Četiri eura za mahune, pet za smokve, luk za 2,50. Neke cijene dvostruko su veće nego lani.

"Eksplodirale su cijene. Što reći? Visoke su, previsoke", smatra Damir.

Pročitajte i ovo Petra Buljan, reporterka Dnevnika Nove TV POTRAGA ZA UBOJICOM Reporterka Dnevnika Nove TV iz Atene o istrazi ubojstva navijača AEK-a: "Pojavila se još jedna snimka, čini se da prikazuje trenutak smrtonosnog uboda"

Inflacija se uvukla u novčanike. I prodavači su svjesni da paprike nisu jedino što je papreno na tržnicama. Ljubica, prodavačica priznaje da su cijene visoke. Kaže kako je kupcima sve strašno skupo. 

"Pa dobro, na tržnici smo možemo se cjenkati", poručuje jedan od prodavača. Neki se na tržnicama pak ne moraju cjenkati. "Fantastično, u Australiji bi ovu mjericu malina platili četiri puta više", rekla je Anie. Akcijama i sniženjima pokušavaju privući kupce. Prodavači moraju zaraditi jer je, kažu, i njima život skup. Začarani je to krug iz kojeg rijetki trenutačno vide izlaz.

Više o cijenama hrane na tržnicama pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene