Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbrojavanje do odbrojavanja

Neki su je već dočekali, drugi se tek spremaju za Novu godinu, u Osijeku najhrabriji skakali u ledenu Dravu

Najmlađi među nama svoje dočeke Nove godine "obavili" su ranije. Ostali se tek pripremaju za najluđu noć u godini. Donosimo pregled po gradovima.

Na glavnom zagrebačkom trgu građane će u 2020. uvesti Prljavo kazalište, ali i Sanja, Zec i Marinko Uz to, doček na otvorenom organiziran je i na Europskom trgu, Zrinjevcu, šetalištu Štros, ali i Fuliranju na Strossmayerovu trgu. Otvoren će biti i Ledeni park na Tomislavcu, pa oni koji to žele, u Novu godinu mogu uklizati. Nebo nad Zagrebom obasjat će, naravno, i vatromet.

Pročitajte i ovo Ilustracija doček Nove godine Strava u Njemačkoj! Hrvat (18) poginuo od eksplozije petarde: "Vjerojatno su ih nestručno napravili" Gradovi za Novu godinu nova 2024. godina Ulice i trgovi diljem zemlje ispunjeni smijehom, pjesmom i plesom: "Nema vremena za negativu, život je prekratak"

Na Trgu bana Jelačića je i reporterka Nove TV Karla Trstenjak koja je izvijestila kako doček na Trgu kreće u 21 sat. Karla je razgovala i s nekim članovima Prljavog kazališta s kojima će Zagrepčani i gosti ući u Novu. 

"Odlična je atmosfera u gradu. Bili smo na tonskoj probi. Sve je prošlo super. Bit će ova lijepa noć", rekao je Mladen Bodalec koji je svima poželio mira i zdravlja.

Dubrovnik spreman za spektakl

U Dubrovniku od jutra tisuće ljudi. Za najmlađe zabava uz Miu Dimšić na Dječjem dočeku, a nakon odbrojavanja uslijedila je tradicionalna kolenda uz folklorni ansambl Linđo, Zbor Libertas i Gradsku glazbu Dubrovnik. U gradu se odmara oko 5000 gostiju, a mnogi će Novu dočekati uz Parni valjak na Stradunu.

Sve prati Paula Klaić Saulačić. Rekla je kako je Grad najavio spektakularan vatromet. 

"Split je već pun"

Ispraćaj stare i doček Nove godine već je počeo u Splitu. Točno u 15 sati održan je već tradicionalni doček na Pjaci gdje se okupilo nekoliko tisuća ljudi. Uz pjenušac i pjesmu, padali su baloni, ali i snijeg. A točno u podne održan je doček za one najmlađe. Kao zagrijavanje za večerašnju feštu nastupila je Jelena Rozga - koja će zajedno s Tomislavom Bralićem i klapom Intrade - uvesti Splićane u 2020.

"Želim svim gledateljima zdravlja, samo zdravlja sve drugo ćemo lako", poručila je Rozga.

Ona će navečer zagrijati atmosferu, rekao je reporter Mario Jurič koji doček prati na Rivi. Razgovarao je i s Tomislavom Bralićem. 

"Već po tonskoj probi vidim da će biti dobro. Split je već pun. Dobre sam volje, klapa je dobre volje", poručio je Bralić i rekao da im ni hladnoća neće smetati. 

Osijek u znaku uljepšavanja

Kupanjem su ispratili staru, a Novu godinu će Osječani dočekati uz rock koncert jednog od najpopularnijih hrvatskih bendova, grupu Opća opasnost koja će ih zabavljati na glavnom gradskom trgu. A tradicionalno - po otkucavanju ponoći - ulazak u 2020. godinu obilježit će vatromet uz valcer "Na lijepom plavom Dunavu".

Staru godinu Osječani tradicionalno ispraćaju skokom u ledenu Dravu. No ove godine nije skakao Duško Rudež - poznatiji kao Čovjek Tuljan, zbog zdravstvenih razloga. Njegovim stopama krenula su tri mladića koji su nastavili tradiciju kupanja na Silvestrovo. Na svega 5 Celzijevih stupnjeva - u hladnu rijeku uskočili su hrabro.

"Uf, ovo je adrenalin na najjače. Sad je vani hladnije nego u vodi, ali osjetim vjetar. Super je! Malo vas prodrma", rekao je Karmen iz Splita.

Reporterka Matea Drmić javila se iz Osijeka, iz osječkog tramvaja. Krenula je na novogodišnju frizuru. Jer već šestu godinu zaredom Osječani se uljepšavaju u, ni manje ni više, nego u tramvaju. U kosi se traži više volumena. U tramvaju se i šminka, a Osječanke najviše vole zemljane tonove na očima i crveni ruž na usnama. Za novogodišnju noć osim ruža, tražene su i šljokice.

U Rijeci zatišje pred buru

Velika novogodišnja fešta sprema se večeras i u Rijeci. Zabava počinje od 22 sata, a Riječane i sve njihove goste u 2020. uvest će hitovi Nine Badrić. Nakon velikog vatrometa, točno u ponoć, poljubaca i dobrih želja - Korzo će rasplesati ritmovi Dubioza kolektiva.

Sve prati reporterka Katarina Jusić. Kaže kako je na Korzu još relativno mirno, ali da je ovo tek zatišje pred buru.

"Organiziran je i doček na Trsatskoj Gradini, ali i u susjednoj Opatiji. Tamo će gosti uživati u dva organizirana dočeka na otvorenom. S druge strane Učke, u Puli, u 2020. će uz taktove Zabranjenog pušenja, a Poreč će protresti ritmovi jednog od najpopularnijih pjevačica ne samo u Hrvatskoj nego i šire - Severine", izvijestila je Jusić.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene