Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upucan pred Vladom

Dobre vijesti iz Vinogradske: Ranjeni policajac je stabilno, teško ozlijeđena ruka zasad spašena

Pucnjava na Markovu trgu
Pucnjava na Markovu trgu Foto: DNEVNIK.hr
Ravnatelj KBC-a Sestre Milosrdnice za DNEVNIK.hr u utorak ujutro rekao je kako se mladi policajac, ranjen jučer pred Vladom, dobro oporavlja.

Stanje policajca koji je jučer ujutro ranjen u napadu pred zgradom Vlade na Markovu trgu komentirao je dr. Mario Zovak, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šef HSS-a brani Milanovića Beljak: "Ako je netko protivnik Plenkovića, sustava, vlasti, onda sam to ja, ali oružjem se to ne može rješavati" Napadač na Banske dvore koji je teško ranio policajca OBJAVLJENA SNIMKA NAPADA Milina: "To je bio pokušaj trostrukog ubojstva. Puška je bila nevidljiva do trenutka napada. Napad ima elemente terorizma, ali nedostaje motiv"

Zovak je kazao kako je 31-godišnji policajac dobro.

"Stabilno je, oporavak zasad ide po planu. Operirana ruka je topla i pacijent pomiče prste", rekao Zovak za DNEVNIK.hr.

Mladi je policajac u napadu automatskom puškom teško ranjen te je zadobio četiri prostrijelne rane - dvije na lijevoj ruci, jednu lumbalno lijevo i jednu glutealno desno. Dr. Zovak još je jučer pojasnio kako je utvrđeno da unutarnjih ozljeda nema, ali su hici uzrokovali prijelome kostiju i oštetili krvne žile.

Najteže je bila ozlijeđena lijeva ruka, na njoj je operacija potrajala nešto duže od planiranog zbog oštećenih tetiva i živaca.

"Bit će potrebno nekoliko kirurških zahvata na lijevoj ruci. To su teške tjelesne ozljede i nadam se da će to biti adekvatno zbrinuto, sve šanse postoje da će biti liječeno na odgovarajući način. Došlo je do znatnog gubitka krvi, ali to je nadoknađeno i stabiliziran je. Te su rane zahtjevne za izlječenje, ali vjerujem u potpuno očuvanje funkcije ruke", kazao je u ponedjeljak dr. Zvonimir Puljiz, šef smjene kirurgije u KB-u Sestre milosrdnice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene