Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči superizborne godine

Rezultati istraživanja nekima nisu sjeli: "Uopće ne znam o čemu govorite"

Dnevnik Nove TV na ulasku u superizbornu godinu uz stranačke rejtinge počinje pratiti i rejting političara i političarki koji imaju priliku zasjesti u premijersku fotelju. U nedjelju su u Dnevniku Nove TV bili objavljeni prvi rezultati koji su otvorili mnoga pitanja za glavne aktere, a Hrvoje Krešić pokušao je doći do nekih odgovora.

Na božićno jutro čovjek ima mnoštvo razloga da bude zadovoljan. Ako ste premijer, jedan od njih je i istraživanje prema kojem ste u utrci za premijersku fotelju u osjetnoj prednosti ispred ostatka konkurencije.

Andrej Plenković pritom doduše ima lošiji osobni rejting nego što ga ima njegova stranka, a iako je obično jako dobro obaviješten o svemu ovo mu je, tvrdi, promaklo.

"Ne znam, nisam vidio, bio sam sa sinom na dječjoj ponoćki, nisam pratio", odgovorio je Plenković na pitanja o rezultatima istraživanja.

Pročitajte i ovo Sergej Šojgu i Vladimir Putin Pojačani napadi Rusi osvojili grad duhova? "Naše snage su u gradu"

Na pitanje da komentira činjenicu da je Ivan Penava odmah iza njega, uslijedio je odgovor u istom tonu. "Ne, uopće ne znam o čemu govorite", rekao je premijer. 

Pred Ivanom Penavom, koji je iza Plenkovića, je konsolidiranje vlastitih redova, ali i perspektiva ulaska u biračko tijelo Mosta, ali i samog HDZ-a.

Pred Sandrom Benčić također je sličan posao, iako će prije svega istaknuti da su iz Možemo "naravno relativno zadovoljni, na ljevici zasad najbolje stojimo, ali to nije najvažnija stvar, najvažnije je da ljevica ukupno u narednom periodu jača".

Želi li biti još vidljivija čak i među svojim biračima, Benčić će morati zavrnuti rukave. Iako uz neznatnu razliku, čini se da ima veću podršku među biračima SDP-a, nego među biračima platfome Možemo.

Pročitajte i ovo Polovni tramvaj iz Njemačke Grafiter riskirao život FOTO A taman su ga sredili: Išaran novi Tomaševićev tramvaj, snimke otkrile sumnjivca

Pročitajte i ovo Ilustracija Slijedi očevid Strava u Vinkovcima: U Bosutu pronađeno tijelo, policija objavila rezultat očevida

"Mislim da su ove nekakve osobne preferencije kandidata manje važne od ukupnog zbroja kojeg naše stranke trebaju imati na izborima.

Kampanja pritom još nije ni počela, i kada počne tek tada će se relevantno vidjeti koliko stranke imaju prostora rasti", rekla je.

Kako taj prostor vide i kako ga, barem kad je stranački šef i njegova popularnost u pitanju, misle iskoristiti, u SDP-u nisu htjeli komentirati jer istraživanja, tvrde, ne komentiraju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene