Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Pretukao bivšu djevojku

Darko Kovačević Daruvarac tražio smanjenje kazne jer je nakon odlaska u zatvor postao otac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Darku Kovačeviću Daruvarcu ostalo je još dvije godine i dva mjeseca zatvora, od ukupno četiri koliko ih je dobio nakon premlaćivanja bivše djevojke u Zadru 2018. godine. Uskoro se ispunjavaju uvjeti za prijevremeni otpust.

Za nekoliko dana bit će točno jedna godina otkako je Darko Kovačević zvan Daruvarac počeo izdržavati četverogodišnju zatvorsku kaznu zbog premlaćivanja bivše djevojke 2018. godine. U zatvor u Remetincu došao je nakon sedam mjeseci istražnog zatvora, a trenutačno robija u zatvoru u Glini.

Pročitajte i ovo Zatvor Padinska Skela Robijao zbog 250 eura Stravičan zločin u susjedstvu: Završio u zatvoru zbog petarde, cimeri ga silovali drškom metle, tjerali da pije mokraću i na kraju ubili Slika nije dostupna sud mu uvažio molbu, dorh se žali Daruvarac bi uskoro mogao na slobodu: "Dobio je pozitivno mišljenje zatvora. Ima najbolje ocjene"

Njegov branitelj Boris Radman od pravomoćnosti presude pa sve do danas podnio je prema sudovima desetak tužbi i zahtjeva kojima pokušava obnoviti kazneni postupak protiv Kovačevića i prekinuti izvršenje zatvorske kazne. Za sad je kaznu uspio smanjiti za tri mjeseca pa Daruvarcu ostaju tri godine i dva mjeseca iza zatvorskih rešetaka.

Godinu dana je već odslužio te se, uz ostatak od dvije godine i dva mjeseca, uskoro ispunjavaju uvjeti za prijevremeni otpust kada mu kazna može biti smanjena za trećinu.

Među brojnim tužbama i zahtjevima za reviziju kaznenog postupka, podnesena je i kaznena prijava protiv žrtve, 20-godišnje djevojke koju je prije dvije godine pretukao. Nju je kazneno prijavio neposredno nakon odlaska u zatvor zbog navodno lažnog svjedočenja i iskaza koji je dala na sudu. Tvrdio je da bivšoj djevojci nije glavom udarao u umivaonik u toaletu kafića i da je sve izmislila.

Preko svojeg odvjetnika Daruvarac je podnio i zahtjev za nepravu obnovu kaznenog postupka i smanjenje kazne jer je nakon odlaska u zatvor postao otac. Općinski sud u Zadru mu je 8. lipnja odbio taj zahtjev uz obrazloženje da je neosnovan, piše Slobodna Dalmacija.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene