Obavijesti Video Pretražite Navigacija
loši uvjeti

Čistačica se u japankama popela da očisti prašinu u zgradi Ministarstva i pala, dobit će veliku odštetu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Nakon što je čistačica pala s podesta u zgradi Ministarstva gospodarstva, sutkinja je dosudila tvrtci u kojoj radi da mora platiti ukupno oko 53 tisuće eura.

Kada je čistačica skidala prašinu u zgradi Ministarstva gospodarstva u kolovozu, popela se na podest u japankama. Tijekom čišćenja je pala i glavom udarila u pod.

"Zadnje čega se sjećam je da sam se popela na podest i nakon toga se više ničega ne sjećam. Prije toga sam pokušala produžiti teleskopsku dršku koju smo imali za čišćenje, ali nije se dala. Ljestve nismo imali, niti smo ih mogle zadužiti", ispričala je čistačica, piše Danica.

Zbog pada je zadobila višestruke prijelome kostiju, nagnječenje mozga te subduralno i subarahnoidalno krvarenje. Dijagnosticirana joj je posttraumatska epilepsija.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Ekskluzivno Ivan Turudić za Dnevnik Nove TV: "Nisam lagao, postali smo dobri poznanici i znali smo se dopisivati"

Dijagnosticiran joj je i organski afektivni poremećaj, organski anksiozni poremećaj, organskinkognitivni poremećaj kao i posttraumatski stresni poremećaj. Tvrtka za čišćenje se branila da je za nezgodu kriva isključivo čistačica, ali sutkinja je rekla da nisu uspjeli dokazati da je teleskopski štap bio ispravan niti da je imala ljestve.

Pročitajte i ovo Poziv: krave - 1 Poziv Domagoja Mikića Lutaju same selima i uništavaju pašnjake, mještani Obrovca očajni: "Osjećamo se kao taoci"

Sutkinja je i naglasila da je čistačica radila u vlastitoj obući i da uzrok poskliznuća može biti i to što nije imala radnu obuću. 

Prema nepravomoćnoj presudi, čistačici je dosuđeno 24.300 eura odštete, oko 9300 eura izgubljene dobiti jer od kolovoza nije mogla raditi te 19.200 eura troškova postupka. Presuda je nepravomoćna i tvrtka se na nju može žaliti.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene