Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promijenili politiku

'THE SUN' SE ISPRIČAO MUP-U 'Objavili smo obmanjujuću informaciju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznati britanski tabloid 'The Sun' ispričao se čitateljima zbog neprovjerenih i na koncu netočnih informacija koje su naštetile ugledu hrvatske policije.

Članak koji je objavljen u britanskom tabloidu 5. prosinca pod naslovom 'Šest dana do terora', novinara Emilea Ghessena, freelance kreatora dokumentarnih filmova i pripadnika kraljevske mornarice, pokazao se netočnim. Istraživanje koje je pokrenuto nakon što je hrvatski MUP zatražio demantij, pokazalo je kako je Ghessen europske granice, pa tako i hrvatsku granicu, prelazio sa svojom putovnicom, a ne ilegalno, kako je tvrdio u tekstu.

Pročitajte i ovo Granični prijelaz Svilaj Pokušali ilegalno ući u Hrvatsku Policajci pretraživali kamion, a onda se oglasio uređaj za otkucaje srca: Objavljeni detalji akcije Slika nije dostupna Nakon demantija MUP-a Britanski The Sun istražuje tekst o nekontoliranom prolasku kroz izbjegličku rutu

NOVINAR THE SUNA LAGAO MUP ga provjerio prilikom prelaska granice, poslali i dokaz

'Članak Emilea Ghessena, koji je tvrdio da se prošvercao od Turske do Pariza bez korištanja putovnice, je obmana. Suprotno onome što nam je rečeno i onom što je objavljeno, g. Ghessen je koristio svoju putovnicu da bi ušao i napustio hrvatski grad Zagreb. Ovo je potvrđeno od strane hrvatskih vlasti. Sada također vjerujemo da je koristio putovnice i na drugim graničnim punktovima u Europi. Njegova priča, dakle, nije pokazala kako granice Europe imaju manjkave kontrole.

Ispričavamo se što smo objavili obmanjujuću informaciju. Sada smo promijenili našu politiku vezano za upotrebu slobodnih novinara u pričama poput ove', navodi The Sun u isprici.

 

 

Ravnateljstvo policije u subotu je oštro demantiralo dio teksta objavljenog na web portalu britanskog lista The Sun - u kojem se navodi kako je novinar toga lista prošao kroz Hrvatsku, a da nad njim ni u jednom trenutku hrvatska policija nije obavila graničnu kontrolu - ističući da je riječ o neistinitim i zlonamjernim tvrdnjama.

'Riječ je o neistinitim i netočnim tvrdnjama, jer je hrvatska granična policija evidentirala Emilea Pierrea Ghessena 23. studenoga 2015. u 14,10 sati na željezničkom graničnom prijelazu Tovarnik pri ulasku u Republiku Hrvatsku, dok ga je dan kasnije, 24. studenoga u 17,20 sati evidentirala na aerodromskom graničnom prijelazu Zagreb (ZL Pleso) na izlazu iz Hrvatske', navodi se u priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova RH.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene