Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je hrvatsko ministarstvo unutarnjih poslova demantiralo tvrdnje britanskog novinara Emila Ghessena da je bez ikakve kontrole prošao izbjegličkom rutom kroz Hrvatsku, objavljene u listu "The Sun", uredništvo toga lista potvrdilo je da provjerava istinitost teksta.


Kako piše britanski "Independent" tekst, objavljen u subotu u tiskanom izdanju Suna, uklonjen je sa Sunove internetske stranice a glasnogovornik tabloida kazao je kako je u tijeku istraga.

Vezani članci Slika nije dostupna NAPOKON POMAK U Grčkoj će se razdvajati ekonomski migranti od stvarnih izbjeglica Slika nije dostupna Policija upozorava neke građane da paze na svoje ponašanje prema izbjeglicama

Novinar nije član uredništva Suna nego slobodni autor dokumentaraca čije su radove često koristili nacionalni mediji", kazao je glasnogovornik Suna za Independent.

I Facebook stranica i Twitter račun novinara Ghessena zatvoreni su, dodaje Independent.

NOVINAR THE SUNA LAGAO MUP ga provjerio prilikom prelaska granice, poslali i dokaz

Ghessen je u tekstu, u kojem tvrdi da je prošao 2000 milja dug put izbjegličkom rutom, napisao da je kroz Hrvatsku prošao bez ikakve kontrole.

Nakon toga MUP je objavio da je njegov ulazak u Hrvatsku evidentiran u Tovarniku 23. studenoga u 14.10 a da je Hrvatsku napustio 24. studenoga zrakoplovom iz Zagreba u 17.20 te je objavio presliku njegove putovnice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook