Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Diplomatski izvori

'Brammertzovo izvješće omogućit će otvaranje poglavlja 23'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novo izvješće glavnog haškog tužitelja Brammertza Vijeću sigurnosti UN-a moglo bi biti ocijenjeno dovoljno blagim da Hrvatskoj omogući nastavak pregovora, piše EU Observer.

Taj portal na uvid je dobio nacrt Brammertzova izvješća. Ono je ipak manje pozitivno nego što se Hrvatska nadala. Brammertz je potvrdio da Hrvatska s njegovim uredom uglavnom dobro surađuje, ali je potom dodao da još treba raditi na potrazi za takozvanim topničkim dnevnicima. Iako ni ovim izvješćem neće biti potvrđen kriterij potpune suradnje, EU Observer procjenjuje da će ga dužnosnici Unije prihvatiti i omogućiti Hrvatskoj otvaranje pregovora o poglavlju pravosuđa. Bez potpune suradnje po pitanju dnevnika, Hrvatska pregovore o tom poglavlju neće moći zatvoriti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nema veze s pravosuđem RH' 'Blokada poglavlja o pravosuđu politički motivirana' Slika nije dostupna Ne prije Šimonović: Poglavlje 23 bit će zatvoreno do ljeta 2010.

>> Brammertz: Još postoje kanali koje treba istražiti!

Šimonović očekuje da će Brammertzovo izvješće omogućiti otvaranje poglavlja 23

Hrvatski ministar pravosuđa Ivan Šimonović izjavio je da očekuje kako će i pisano i usmeno izvješće glavnog haaškog tužitelja Sergea Brammertza biti takvo da omogući otvaranje poglavlja 23 u hrvatskim pristupnim pregovorima s EU-om. Ministar Šimonović je rekao da će ‘tužitelj Brammertz 18. lipnja, odnosno 16., po novom, predstaviti svoje izvješće’. ‘Ono što očekujemo to je da i pisano izvješće, koje će uskoro biti cirkulirano u New Yorku, i usmeno izvješće, budu takvi da omoguće otvaranje poglavlja 23’, izjavio je Šimonović. (V.M. / I.D. / Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene