Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veselje iza rešetaka

Božićni party u Remetincu: Zatvorenike zabavljao boy bend 'Nisam kriv'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Blagdansko ozračje vlada i u hrvatskim zatvorima. U novogodišnjoj noći zatvorenici smiju duže gledati televiziju, a pred sam Božić za 900 zatvorenika stigla je glazbena grupa iz glinske kaznionice 'Nisam kriv', koja je nastupala u prepunoj remetinečkoj sportskoj dvorani.

Zajedničkog dočeka Nove godine u Remetincu neće biti. Ali svatko u svojoj ćeliji ima pravo gledati novogodišnji program na televiziji. Za božićne blagdane gostovao im je zatvorski boy bend iz Gline naziva 'Nisam kriv'.

Pročitajte i ovo Božićno-novogodišnji koncert u Imotskom Postoji objašnjenje Lovac pucao iz puške za vrijeme božićnog koncerta, građani se prestravili: "Ne znam je li itko u Hrvatskoj napravio tako nešto" Putovnica (Foto: Dnevnik.hr) Kraj gužvama? Policija objavila važnu obavijest za dio Zagrepčana: Sada će po dokumente morati na novu lokaciju

Peteročlana grupa koja inače pjeva duhovne pjesme nastupa po svim zatvorima. Uz potporu voditelja za samo tri mjeseca izdali su i CD. 'Bend vodi jedan naš djelatnik, profesor glazbenog odgoja, mnogi naši naročito mladi zatvorenici prođu kroz taj bend', kaže pomoćnik ministra pravosuđa Ivica Šimac.

>> Nevjerojatan bijeg dvojice zatvorenika s 15 kata zatvora!

Iza rešetaka često ima zabava, ne samo za blagdane. Prošle godine diljem zatvora održano je 27 kazališnih predstava. Ali i 30 koncerata. Pjevačice su zatvorenice, a publika osuđenici. Show programe uvježbavaju mjesecima.

Ove Nove godine jelovnik će im biti uobičajen, a ako im se ne sviđa, mogu si nešto drugo kupiti u kantini. Ili naručiti iz restorana, što prolazi temeljitu kontrolu.

Zatvorenici inače sami sebi proizvode i ekološku hranu. Svatko ima pravo na tri obroka na dan, po 3.000 kalorija. A jelovnik izrađuje Prehrambeno-biotehnološki fakultet.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene