Obavijesti Video Pretražite Navigacija
redovna procedura

Bošnjaković otkrio kada bi se mogla dovršiti procedura za pomilovanje Huanita Luksetića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je prije sjednice Vlade u srijedu kako očekuje da bi cjelokupna procedura vezana za pomilovanja Huanita Luksetića mogla završiti u iduća dva tjedna, nakon čega će predmet biti dostavljen Predsjednici na postupanje.

Zatraženo je izvješće od Centra za socijalnu skrb o životnim prilikama te izvješće nadležnog suda, nakon toga će svoje mišljenje izreći Ministarstvo pravosuđa i cijeli predmet uputiti Predsjednici, rekao je Dražen Bošnjaković.

Pročitajte i ovo Huanito Luksetić (Foto: Dnevnik.hr) čin milosrđa Predsjednica primila dokumentaciju za pomilovanje Huanita, evo koja je daljnja procedura Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Izbjegavanje procedure? Predsjednica je najavila da će pomilovati Huanita Luksetića: Čin milosrđa ili samopromocija pred izbore?

"Čim to dobijemo, napravit ćemo svoje i poslati Predsjednici s obrazloženim svojim stavom. Koliko će to trajati, ovisit će o Centru za socijalnu skrb, no vjerujem da će to biti u sljedeća dva tjedna", rekao je Bošnjaković.

Ocijenio je i kako nije zaobiđena procedura uobičajena u takvim slučajevima. "Nije zaobiđeno ništa. Nakon pravomoćne presude svatko ima pravo tražiti pomilovanje, tako da je procedura redovna", rekao je.

Kad je riječ o zahtjevima sudskih službenika koji traže dodatak na plaću, Bošnjaković odgovara kako bi volio da dobiju veće plaće, ali ne zna hoće li do toga doći. To pitanje nije u resoru pravosuđa, već je u domeni Vlade i resora koji vode brigu o tome, imajući u vidu i situaciju drugih unutar državne uprave.

"Mi ukazujemo da su ti ljudi zaista loše plaćeni, međutim Zakon o plaćama državnih službenika i namještenika nije u resoru pravosuđa. Mi u okviru radne skupine ukazujemo na to. Plaće administrativnih referenata, odnosno zapisničara niske su, ali su općenito u cijeloj državnoj upravi takve", rekao je Bošnjaković. (Hina)

Aktualno Oko Rakitića se nakon trenera oglasio i predsjednik Barce: Nije nas baš uvjerio Ivan Rakitić (Foto: AFP) Ivan Rakitić (Foto: AFP) Foto: Afp Ivan Rakitić (Foto: AFP) Ivan Rakitić (Foto: AFP) Foto: Afp Luka Modrić i Ivan Rakitić (Foto: AFP) Luka Modrić i Ivan Rakitić (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Ivan Rakitić, Lionel Messi i Philippe Coutinho (Foto: AFP) Nogomet Oko Rakitića se nakon trenera oglasio i predsjednik Barce: Nije nas baš uvjerio 1/4 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene