Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrtoglave cifre

Najveća platforma za iznajmljivanje zarađuje milijarde, ali ima golemi problem: "Upoznati su s tim i u Ministarstvu turizma"

Najveća platforma za iznajmljivanje smještaja Booking.com kasni s isplatama domaćim iznajmljivačima.

Mnogima od lipnja do danas nisu iz Bookinga isplatili ni centa od zarade u inače rekordnoj turističkoj sezoni. Iznajmljivače je to dovelo u neočekivane probleme jer oni moraju platiti svoje troškove državi.

"Imamo ljude koji su zaista hitni, a njima nije ništa isplaćeno od lipnja tako da se tu penju cifre čak do 30-ak tisuća eura. Činjenično je stanje da nam se nitko nije javio ispod iznosa od 5000, 6000 eura. Pa sad vi vidite, to je velik, ogroman broj", istaknula je Barbara Marković.

"Bookingu ide više nego dobro. U odnosu na prošlu godinu prihodi su im porasli za 27, a dobit čak za više od 50 posto. A od lipnja do rujna zaradili su čak milijardu i 300 milijuna dolara", istaknuo je Mirko Bulić, predsjednik Hrvatske zajednice udruga obiteljskog smještaja.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Sporna odluka Nastavak prepucavanja oko Zakona o izbornim jedinicama, predsjednik ponovio: "To je šlamperaj i bezobrazluk"

"S problemom naplate upoznati su u Ministarstvu turizma i sporta, ali kažu da ne mogu posredovati. Slično poručuju i iz Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN). Kažu da mogu ispitati stanje na tom tržištu te ima li potrebe za pokretanjem postupka", izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo

Više o problemima s Bookingom pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 




 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene