Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loša situacija

Traže veću osnovicu plaća, učitelj priznao: "Da me netko pita bih li opet odabrao tu profesiju, mislim da ne bih"

Situacija u javnom sektoru nije sjajna. Vođe sindikata spremaju se za novi krug pregovora s Vladom. Traže 15 posto veću osnovicu plaće.

Reporterka Ivana Kopčić je razgovarala s učiteljem koji kaže - premalo je i 15 posto veće osnovice plaće, zbog inflacije im neće ostati ništa!

"Da me netko pita bih li opet odabrao tu profesiju, mislim da ne bih, iskreno. Moralni kompas je otišao u krivom smjeru, pritisci koji dolaze konstantno sa svih strana postaju preveliki", priznaje Milenko Beneš, učitelj razredne nastave.

"Poskupljenja su prevelika da bi tih 15 posto značilo nešto. Ne očekujem ni puno ni od sindikata niti da će Vlada njihovim zahtjevima udovoljiti. Da moram birati, uzeo bih 30 posto, ali svima, ne samo učiteljima", zaključio je učitelj.

Pročitajte i ovo Davor Filipović, ministar gospodarstva i održivog razvoja Ekskluzivno u Dnevniku Nove TV Filipović najavio dobre vijesti za vozače: "Doći će do osjetnog pojeftinjenja". Poznato i kada

U javnom sektoru veće plaće očekuju već za listopad, ali razmišljaju dugoročno. Ne bude li dogovora, poručuju, svi znaju što ponovno slijedi.

 

Više o novom krugu pregovora s Vladom pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene