Obavijesti Video Pretražite Navigacija

3 000 eura za kvadrat stana na radnicima ukradenoj zemlji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šezdesetak radnika dubrovačke luke već godinama bez uspjeha vodi pravnu bitku za svoju, kako kažu, ukradenu zemlju. Iako su bili vlasnici vrijedne parcele u središtu Grada, na kojoj su trebali izgraditi stanove, zemlja je preko noći nestala, a njihovi stanovi danas se prodaju na tržištu.

Lučki radnici danas, kažu, mogu samo gledati kako se netko na njima obogatio. Ove su zgrade izgrađene, tvrde, na njihovoj zemlji, a mnogi su čak dobili i papire za stanove. 

Pročitajte i ovo U Makarskoj zaustavljena visoka gradnja - 1 Dizalice odlaze Dalmatinski betonski raj zabranjuje visoku gradnju: "Potražnja za stanovima je zaista velika" Ilustracija - Beč - 2 Društvena održivost Duh Crvenog Beča: Socijalno stanovanje nije samo za siromašne

No, njihova je zadruga, inače vlasnik cijele parcele, 90-tih godina dobila partnera.

-Mi smo se vratili s bojišta i tada smo saznali da je stambena zadruga pripojena. Mi nemamo pojma i nikada nas nitko nije pitao o tome, rekao je Ivica Miličević.

I dok oni već godinama pokušavaju dokazati da su prevareni, stanovi se u zgradama prodaju za oko 3 tisuće eura po metru četvornom.

- Šta da radim? Da dođem u taj stan, da se zabarikadiram, pa da dođe Interventna policija i da me ubije, rekao je Emir Hadžimehović.

Stanove prodaje zagrebačka tvrtka Stanograd. A kako je cijeli postupak još uvijek na Sudu, ne žele, kažu, utjecati na sudske odluke. No, radnici tvrde da su prevareni, jer odluku o pripajanju nisu nikada potpisali.

I dok Sud odlučuje je li tko koga prevario, samo na ove četiri zgrade, tvrde ogorčeni radnici, netko je zaradio ni manje ni više nego 15 milijuna eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene